Idag har Premier League presenterat spelschemat för säsongen 2024/2025, vilket är Prime Videos första säsong med Premier League-rättigheter i Sverige. Dagens lansering av spelschemat innebär att den första matchen på Prime Video blir nykomlingen Ipswich Town mot Liverpool klockan 13.30, lördagen den 17 augusti. Ipswich Town återvänder efter 22 år till den engelska fotbollens finrum samtidigt som det är den första tävlingsmatchen för Liverpools nya tränare, Arne Slot.

Detta är den första av 38 direktsända och exklusiva matcher på Prime Video i Sverige för den kommande säsongen, tillgängliga för Prime-medlemmar utan extra kostnad. Ytterligare information om Prime Videos sändningar, teknik och övriga matcher kommer att delas senare under sommaren.

Vad gäller matcherna så inleder Manchester United och Fulham den nya säsongen redan på fredagskvällen den 16 augusti. Premiäromgången bjuder också på stormatch mellan de regerande mästarna Manchester City och Chelsea under söndagen.

Vår svenska stjärna Alexander Isak inleder med en bortamatch mot Southampton, som alltså gör Ipswich och Leicester sällskap tillbaka i högstaserien. Även Dejan Kulusevski tar emot en återvändande nykomling, då de sistnämnda ställs mot Tottenham i den avslutande matchen för omgången.

Se matcherna i premiäromgången nedan och hela spelschemat här!

Fredag 16 augusti 2024
21:00 Man Utd v Fulham

Lördag 17 augusti 2024
13:30 Ipswich Town v Liverpool
Arsenal v Wolves
Everton v Brighton
Newcastle United v Southampton
Nottingham Forest v AFC Bournemouth
18:30 West Ham v Aston Villa

Söndag 18 augusti 2024
15:00 Brentford v Crystal Palace
17:30 Chelsea v Man City

Måndag 19 augusti 2024
21:00 Leicester City v Spurs

Foto: Newcastle FC / Premier League