Alphalif släpper debutalbumet “Vinst”


 

 

Det har nu blivit dags för rapparen Alphalif att släppa sitt debutalbum “Vinst”. Albumet består av nio låtar och gästas av Hakey, Asta från Tensta Gospel Choir och Kamatalin. Alla låtar är producerade, mixade och inspelade av Danial Saleem, Paul Orrego och James Joof i Shoreline Studio. Alphalif säger:

 

”Vi började hela projektet med ett mantra; Vinst. För att det är någonting vi alla förknippar med positivitet och hopp. Vi ville göra någonting nytt och upplyftande, som skiljer sig från mina tidigare släpp, men även skiljer sig från dagens top 50. Mina producenter var bestämde sig tidigt för att använda så många live instrument som möjligt och hålla sig borta från trap hi-hats och autotune. Viktigast var dock alltid att vi inte skulle känna någon press på resultatet, resan var viktigare än målet. Vi vill kunna se tillbaka på hela processen och minnas hur kul vi hade.
Jag hoppas att det hörs. Hur ett gäng barndomsvänner suttit och lekt med instrument, ord, ljud och flows i en källarlokal i Bromma, i försök att alltid imponera på varandra.”

 

På lördag den 17:e augusti uppträder Alphalif även på hiphopfesten Pipeline som en del av ett set med Gatuslang. Läs mer här och lyssna på “Vinst” nedan!

 

 

 

 

Foto: Filip Ristic

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL