Allyawan släpper första singeln från kommande reggaealbum


Se musikvideon till “Som en Rastaman” här!

 

 

Allyawan är för de flesta känd som en av landets mest stabila rappare på både svenska och engelska. Efter en mängd musik på båda språken, medverkan i program som “Lyckliga gatan” och Melodifestivalen, provar han nu sina vingar inom reggaegenren med ett helt nytt kommande projekt.

 

Idag släpps den första singeln, “Som en rastaman”, från det kommande albumet titulerat “ONE”.

 

– “Som en Rastaman” är inte bara en låt för mig, det är ett ställningstagande. Jag vill inte vara ett med konsumtionen som konsumerar oss. Jag vill inte vara materiell i materialismen. Jag vill inte mata min mage utan att mata min själ först. Jag är ingen mördare eller knarkare som dagens urbanmusik vill leda mig mot att säga. Jag vill inte vara tyst. “Vill käka grönt, äta fisk, ingen pastej och tala ut när världen gör en kamikaze. Can you hear me?”, säger Allyawan i ett pressutskick.

 

Tillsammans med Rudeboy Records har Allyawan teamat upp med Göteborgs-baserade producenterna Partillo & Lance-a-lot för att skapa reggae på svenska, vilket innehåller en blandning av traditionell rootsig reggae, rubadub, lite dancehall och även moderna influencer.

 

– Idag serveras materialismen konstant i denna nya pseudokultur av svensk hiphop till skillnad från den svenska hiphopen som jag själv varit en pionjär inom. Destruktiviteten inom genren har tagits till nya höjder efter att den kapats av onda krafter och vi, både utövare och konsumenter blir bara brickor i spelet, konstaterar han.

 

 

Se och lyssna på “Som en rastaman” nedan!

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL