5f2d30fa05d9010e180815f2
Kolla musikvideon till Aliammo-singeln “Ödet”


Andra singeln från kommande albumet “Äktah fukking hiphop” via Underklassmusik.

 

 

UPDATE:

 

Nu finns även musikvideon ute med foto/regi av Sohrab Barre/ KBstudio. Se videon nedan, Aliammo “Ödet”:

 

 

 

– – – – – –

 

Göteborg-rapparen Aliammo är i vår aktuell med debutalbumet “Äktah fukking hiphop”. Skivan släpps via bolaget Underklassmusik som startade när den gamla uppsättningen från Kartellen gick åt var sitt håll. I februari kom första första singeln “Ghettobarn”, med scratch av DJ Black Moose. Nu följer han upp med andra singeln från skivan betitlad “Ödet”. Låten är producerad av MrBrazuca (UnderKlassMusik) och Dopa Audius (Dopamean Team).

 

Aliammo berättar om nya singeln:
“Ödet är en berättelse från när vi lämnade allt i Iran och hamnade i Sverige. Vi visste ingenting om landet, kunde inte språket. Med åldern förstod vi mer och mer och vi hamnade sakta i utanförskap. Alla fick göra vad man var tvungen att göra för att klara sig. Ibland kanske inte alltid så bra saker men med tiden så vande man sig och det blev naturligt. Värsta grejen för andra kunde liksom vara ingenting för oss.

Vi tänkte inte alltid utan bara agerade på instinkt. Vi har inte fått någonting gratis utan allt vi äger har vi kämpat för. När samhället slutar acceptera dig samma dag kommer du sluta acceptera samhället och det är svårt att förstå om man aldrig varit i situationen.

Varje text jag skriver får jag nästan ångest av. Jag reflekterar och tänker ”shiet va fan gjorde vi förr”. Haha..  Jag är en av ortens alla röster och nu finns inga stopp längre. Vi är många som går i samma skor här ute och jag gör det här med dom!”

 

 

 

Lyssna på Aliammo “Ödet” via Spotify:

 

 

aliammo-odet-trailer-LS

 

 

Cover: Tumba Tattoo

 Publicerat:
RedaktionenNULL