ali-khamis-marklighet-LS
Ali Khamis släpper videon/singeln “Märklighet” med Heval Dawud – se här!


 

 

Ali Khamis, från musik-kollektivet Grammofonen med bas i studion i Vällingby i västra Stockholm, är tillbaka med nya låten/videon “Märklighet” som han gjort tillsammans med Heval Dawud. Titeln kommer från temat som handlar om “Mänsklighet” och att “Verkligheten” just nu befinner sig i en era där förtryck i olika former präglar våra liv.

 

”Slår man ihop det hela blir det helt enkelt Märklighet.”

 

”Situationen nu ser inte bra ut, det är en negativ spiral. Men det är viktigt att inte fastna i det negativa. Jag måste fokusera på att utvecklas och bli den bästa versionen av mig själv. Vi måste stärka oss själva och det som är ligger oss närmst. Om vi ska bryta mönstret finns det bara en väg, vi måste börja med oss själva.”

 

 

 

Ali började rappa för bara tre år sedan, men har skrivit texter sen ett tag tillbaka, något man kunde ta del av på poesi-tävlingen Förenade Förorter förra året då han tog sig till final.

 

”Det var kul att prova något nytt, och jag kommer fortsätta köra poesi. Men jag kommer fokusera på att lägga mina grejer på beats. Det e som att förädla tankarna och texten och ta det ett steg till. Det är egentligen det som är grejen, hela skapandeprocessen. Från en känsla till en låt jag kan sitta och skaka nacken till”

 

 

Just nu arbetar Ali Khamis på sitt debutsläpp som kommer att bli klart nu under sommaren.

 

 

Se videon till “Märklighet”:

 

 

 

 Spotify: https://open.spotify.com/track/68ZUZesQ0pnY8RDYGKii37

Instagram: @Ali_Grammofonen

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL