ali-khamis-jag-ar-s
Ali Khamis aktuell med debut-EP:n “Jag är…” – se videon till “Lite Fucked” med Doreen Ndagire


 

 

Ali Khamis, med bakgrund i kollektivet Grammofonen, är visserligen en debutant men ingen nybörjare. Sen 2015 har han släppt tre singlar, men annat har tagit hans fokus. Hässelby-rapparen är bland annat starkt socialt engagerad i den egna förorten, bland annat genom att ha drivit Ambassaden – en verksamhet för unga i Hässelby Gård som på olika sätt arbetade för att unga skulle ta tillvara på deras engagemang och potential. Att ta tillvara på sin potential och gå framåt är ett tema som också återkommer på skivan.

 

– Den handlar om att gå man mot man mot sig själv, att konfrontera sitt jag. Man måste sätta agendan i sitt eget liv och att hela tiden sträva för att bli den bästa versionen av sig själv, säger Ali Khamis.

 

Men nu är debut-EP:n “Jag är…” här, bestående av sex spår producerade av Pablo Paz och Nebukhednezzar.

 

“Som sagt, ingen rappare men jag dör för skiten”, säger Ali Khamis på spåret “kAli”. Det är en träffande beskrivning av debut-EP:n “Jag är…”. Det är inte att Khamis är en dålig rappare, men hans styrka ligger helt klart i hans berättande som präglas av autenticitet och pondus över old school-produktioner som inte alls låter old school på ett dåligt sätt – snarare tvärtom. Positiv överraskning.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 

Se musikvideon till “Lite Fucked” med

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL