5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
aleks-s
Aleks tillbaka efter fem år med nya albumet “Livet mellan raderna” – lyssna här!


“Det handlar om att kunna dela med sig av erfarenheter sinsemellan, att sprida kärlek och att förenas snarare än att separeras.”

 

 

Det är nu fem år sedan Aleks debuterade med Grammis-belönade skivan “Inte längre fiender”. Han har sedan dess gästat på låtar med bl.a. Ison & Fille, Kartellen och Mohammed Ali samt släppt ett antal singlar, varav de flesta återfinns på uppföljaren. Skivan beskrivs i en pressrelease med orden:

 

”Livet mellan raderna” är svensk soul som har förortsattityd stöpt ur starka känslor och passion för livet. Det är musik för den vardagliga människan, och allting handlar om att i grund och botten är vi alla lika värda. Det handlar om att kunna dela med sig av erfarenheter sinsemellan, att sprida kärlek och att förenas snarare än att separeras.”

 

 

Med tanke på den enorma välvilja och solidaritet med sina medmänniskor som Aleks så tydligt pratar om i sina intervjuer – och som lyser igenom allra starkast på ljuvliga “STHLM” – känns det helt rätt att han på “Livet mellan raderna” tar ett djupare dyk ner i den varma bubbelpool av soul och R&B-influerad pop som får sitt rättmätiga uttryck på singeln “För alltid”. Sveriges svar på Drakes “Hold On We’re Going Home”, och albumet i stort, tar vara på de mer elastiska band inom en egen genre som inte håller honom tillbaka. Det är ett steg som lätt kan slå fel, men som känns så medvetet och rätt. Aleks har, förutom en sammetslen röst, en nerv i sina texter och melodier som får en att falla pladask. Och då har vi inte ens hunnit smälta ett av skivans bästa spår “Ibland”, än. En av landets mest pålitliga artister.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL