"DET HANDLAR JU OM VÅRA BARN, DÄRFÖR BLIR DET VÅRT ANSVAR"

I september släppte Aleks sin senaste singel ”Miami”. Under samma år användes skjutvapen i 43 fall av dödligt våld i Sverige enligt Brås statistikpublikation “Konstaterade fall av dödligt våld”. Från den 1:a januari till 26:e maj i år inträffades 35 bekräftade skjutningar i Stockholm som resulterade i 9 avlidna, enligt statistik från Polismyndigheten region Stockholm, mediacenter.

Med bakgrund av detta släpper Aleks nu singeln ”Min broder”, där han uppmanar unga killar att välja en annan väg.

”Som medmänniska kan jag inte bara sitta och kolla på när unga grabbar skjuter ihjäl varandra. Jag vet hur det är att förlora vänner och anhöriga i dödligt våld och det är inget som någon ska behöva gå igenom, varken offer eller familj. Dagens unga mördar varandra över struntsaker och det tynger mitt hjärta. Om denna singel kan få en endaste människa att tänka om så är det en seger i sig”, skriver Aleks.

Intäkterna från singeln går oavkortat till Förorten Mot Våld (FMV), en folkrörelse som bildats i samband med att allt fler mördats i socioekonomiskt utsatta områden.

Singeln är producerad av Pause Beats, medan Luciano Vargas har mixat och mastrat singeln. Lyssna och se musikvideon i regi av Ivan Sutikno nedan, där bl.a. KiD-S.L.A.P, Amir Mardassi, Robin Nazari, Ison, Hasti B och Martin Mutumba syns.