Labyrint även aktuella med nypremiär av teaterföreställning.

Senaste veckorna har Aki från Labyrint skruvat upp releasetakten av ny musik, inför nya EP-projektet “Gänget & Jag Del 3”. Nu följer Aki upp singlarna “Gammal man” och “Sluter upp” med nya Sai-producerade låten “Kanin”. Lyssna nedan!

Tidigare i veckan kom även nyheten att Labyrint-föreställningen “Bra Där! En Hiphop-historia” får nypremiär till våren 2023. Tillsammans har Labyrint-medlemmarna Aki, Dajanko och Sai skapat föreställningen med regissören Affe Ashkar. I rollerna syns Yoel Escanilla, Harry Friedländer, Vendela Idun, Dejan Milacic (Dajanko), Mario Pérez Amigo, Roy Rizk, Petter Roman Waldersson och Gloria Tapia. Handlingen beskrivs av Uppsala Stadsteater:

“Nasir möter som många andra musiken i tidig ålder. Drömmen om att bli stjärna är närmare än han trott men livet omkring honom pågår fortfarande som vanligt med allt vad det innebär. Vägen till framgång går inte utan hinder.”

Kingsize Magazine intervjuade Aki och Affe Ashkar i början av 2022, inför urpremiären. Regissören kommenterade då det faktum att han tagit hiphop till en etablerad teaterscen:

– Det finns fortfarande ett visst motstånd mot hiphop i de här finrummen. Jag har all respekt för Strindberg och Fröken Julie, men jag tycker att man ska fundera på vad teatern ska vara och vilka berättelser som saknas.

Affe berättade vidare:

– Musik och teater är släkt. Ta en rappare som Aki. Han är den tyngsta vi har. Han rappar i bilder och berättelser. Han är vår tids Strindberg.

Föreställningen får nypremiär till våren, med spikat datum för nypremiär 18 april 2023. Biljetter släpps 1 november 2022.

Foto: Maria Lilja