Det har varit en minst sagt trevlig tid att ha fått följa AKI och hans EP-trilogi “Gänget & Jag”, som idag når sin ändstation. Under loppet av ett och ett halv år har vi fått del 1 – som bland annat innehöll en återförening med Labyrint-kollegorna Jacco och Dajanko och spännande samarbeten med ODZ och Moewgli – och del 2 som kom för ganska exakt ett år sedan. Där gästades den gode AKI av vänner som Nigma, Simeon och Vic Vem.

Nu är det alltså dags för den tredje och avslutande delen av EP-trilogin. Och vi har ingen anledning att bli besvikna denna gång heller. Utöver tidigare släppta låtarna “Bekväm”, “Slå tillbaks”, “Gammal man”, “Sluter upp” och “Kanin” får vi fyra nya spår, vilket kan tyckas vara lite snålt. Tills man inser att vi fått ett album.

“Nu har jag släppt min skiva o den e ändå ganska fet! Många låtar är redan släppta men det finns en känsla i att höra ett helt projekt från början till slut och jag kanske orkar förklara låtarna närmare imorgon men vill iaf tacka alla inblandade , från artisterna och producenterna till ni som lyssnar”, kommenterar AKI släppet via Instagram.

Gästar denna gång gör legendariska svenska rapparen Blues, afrobeats-prinsen Slim Prince (som medverkar i nya numret av Kingsize Magazine), sångerskan Blen, SAMI från Medina, Uppsala-rapparen Biggs samt chilenska rapparna Hordatoj och NFX. För produktionen står Masse, Salla och Sai.

Lyssna på “Gänget & Jag Del 3” nedan!

Foto: Mario Mendoza / Press
Omslag: Ludvig Olsson