Singeln “FLEX” släpptes under fredagen via Märstakollektivet Grind Gang Music och är ett samarbete med London-rapparen Kairo Keyz.

2022 var året då ADAAM blev en av Sveriges absolut största artister. Han började med att släppa albumet ”Myror i brallan” som blev etta i Sverige och släppte efter det LOAM-samarbetet ”FAKKA UR” som har streamats över 26 miljoner gånger.

Men ADAAM är en rutinerad nykomling på topplistorna. I en stor omslagsintervju i Kingsize #6 2022 berättade han om hur han började rappa innan han kom in i tonåren och upptäcktes av Masse som 12-åring. Han gick också in på sina planer för framtiden.

“[Jag vill göra] större artistgrejer som kanske folk inte gör så mycket i Sverige, mer i USA. Andra sorts moves, nya moves”, berättade han för Kingsize.

Nu släpper han alltså sitt första samarbete med en rappare från den brittiska drillscenen – Kairo Keyz. Singeln är producerad av LOTZ och ADAAM och Kairo Keyz utbyter bars på svenska respektive engelska. En inte helt vanlig link-up mellan Märsta och södra London.

“Jag själv har inte alltid varit ett så stort fan av UK-rap men senaste åren har jag fastnat för det mer och mer. Det är en helt annan grej att lyssna på när man hör o fattar vad dom säger, plus att jag gillar hur dom får den ”snälla” brittiska dialekten att låta kaxig”, säger ADAAM i en pressrelease.

Kairo Keyz släppte sitt senaste album “Family not Fans” i januari och har samarbetat med Central Cee på hiten “BACK2BACK”. #FLEX” är hans första samarbete med en svensk artist.

Foto: Pressbild