Det har snart blivit dags för Ab-Soul att göra sin stora återkomst. TDE-rapparen ses av många som en av de bästa rapparna i sin generation, men det har gått hela sex år sedan han släppte sitt senaste projekt “Do What Tho Wilt”.

Genom åren har Ab-Soul, precis som labelkollegan Isaiah Rashad, brottats med missbruksproblem och beroende – vilket uppenbarligen försvårat hans kapacitet att göra och släppa musik. I en tweet häromdagen kungjorde rapparen att han var nära på att dö i skapandet av kommande skivan “Herbert”.

Det var i oktober som Ab gjorde comeback med första singeln “Do Better”, som gästades av Zacari och även fick en stark musikvideo. Han följde senare upp med andra singeln “Gang’Nem” som han beskrivit som en hyllning till sin hemstad Carson, Kalifornien.

Inför albumets release den 16 december verkar det nu stå klart att Jay-Z gästar rapparen på skivan. Detta efter att Ab-Soul postat en bild där han verkar ha ätit middag med rapmogulen, en bild som Top Dawg Entertainment även delade via sitt konto.

Det blir sannerligen ett häpnadsväckande samarbete och det återstår förstås att se om Ab kan leva upp till raderna på Kendrick Lamar-gästade “ILLuminate” från 2012, där han säger:

“I used to wanna rap like Jay Z / Now I feel I could run laps ’round Jay Z / Nas ain’t seen nothin’ this nasty / BIG and Pac got it comin’ when I pass, too / You got the mic? I ain’t the one you wanna pass to”

Håll utkik för “Herbert”, rapparens första skiva på sex år, den 16 december 2022.

Foto: @souloho3/Instagram