Harlem-rapparen i  ny intervju - berättar om saknaden efter sin vän och mentor, och helvetesnatten när han hittades hemma i sin säng.

Sedan A$AP Yams tragiska bortgång i januari har hiphopkollektivet som han en gång var med och grundade fått klara sig utan sin medlem, mentor och vän. I förra veckan konstaterades det att Yams, vars namn var Steven Rodriguez, dött till följd av en drogöverdos. Ett olyckligt slut för Rodriguez som, enligt Rocky, börjat dölja sitt missbruk efter att han uppmanat honom att checka in på rehab.

I en stor och detaljrik intervju med The New York Times berättar han nu om natten då han och rumskamraten A$AP Lou hittade honom medvetslös, dränkt i sin egen spya. De förstod genast vad som hade hänt och tillkallade ambulans – men det var för sent. Rocky berättar bland annat om hur han och Yams träffades 2007 och resan mot succégruppen A$AP Mob. Han talar även om hur hans bortgångna vän länge kämpat mot drogmissbruket samtidigt som han var öppen med det. ”Det var hans grej”, säger A$AP Rocky.

Saknaden efter A$AP Yams är stor för både honom som för resten av A$AP Mob tillsammans med hiphopkollegor och familj. Yams kommer att anges som exekutiv producent av Rockys kommande album A.L.L.A.. Han säger att han fortfarande söker sig till Yams för råd.


“I’m going to talk to him and ask him what’s up. And we’re going to see if he’s still got it even from up there.”

Läs hela intervjun med The New York Times här.

// Leah Deriba