Följer upp förra veckans Fröken Snusk-samarbete "Trakten till Epan".

1.Cuz är inte främmande för att göra oväntade och genreöverskridande samarbeten. Förra året hoppade han på remixen av Ed Sheerans “2Step” och gästade honom på scen under hans konsert på Ullevi i augusti. I november gjorde han en låt med popstjärnan Isac Elliot. Men hans senaste samarbete – “Trakten till Epan” med EPA-dunksdrottningen Fröken Snusk blev en vattendelare hos fansen. Kingsize har tidigare skrivit om det blandade bemötande låten fick på sociala medier.

Nu kommer han med en ny gränsöverskridande singel – den här gången i en mer bokstavlig bemärkelse. Singeln “Fuck Fame” är ett samarbete med den finska rapparen Kerza.

Kerza är fortarande ny på hiphopscenen. Han debuterade med singeln “First Day Out” i februari 2022 och släppte sedan albumet “Kerza vs. the World” förra sommaren. I december släppte han singeln “Kädet Ilmaan” tillsammans med Helsingforsrapparen Cledos – hans hittills största hit med över en miljon streams på Spotify.

På “Fuck Fame” teamar de nordiska rapparna upp på ett bastungt beat med rader på svenska, engelska och finska. Lyssna på singeln här:

Foto: via Instagram, @kerza