1.Cuz är aktuell med ännu en ny singel. Hittills i år har Hässelby-rapparen hunnit med sju låtar – från den kontroversiella EPA-dunkslåten ”Trakten till EPAN” med Fröken Snusk till samarbetet med den grekiska rapparen Light på låten ”Strippers”. Nu släpper han singeln ”STILO” och förklarar varför han inte längre vill bli kallad “gangsterrappare” i en stor intervju med SvD.

I intervjun från förra helgen berättar 1.Cuz att han vill distansera sig från gangsterrappen och att han nu hämtar inspiration från artister som Coldplay och Håkan Hellström. Inte nödvändigtvis soundmässigt men 1.Cuz vill uppnå samma nivå av folklighet, säger han.

”Det kommer att komma en dag när jag säljer ut Friends Arena som Håkan Hellström säljer ut Ullevi. När du tar med dig din mormor eller farmor för att se mig”, säger rapparen till SvD.

Han berättar också att han kommer fokusera allt mer på företagssidan och mindre på musiken i framtiden. I intervjun berättar han bland annat att han planerar att ”ta av sig masken, lämna musiken och gå in i näringslivet” om fem år. Han berättar att han har en plan för hur han ska maximera dessa fem år för att skapa en ny image och göra sitt namn så stort som möjligt på den svenska musikscenen.

”Jag ska upp på Billboardlistan, jag tror att det kan vara vägen till att tvätta mitt namn i Sverige. Jag har redan nu ett samarbete med en stor amerikansk rappare. Sedan så har jag redan innan haft möjlighet att medverka i ”Så mycket bättre” och ”Fångarna på fortet”, men tiden har inte varit rätt. Men du kommer att få se mig där – och så ska jag ha de här spelningarna dit hela familjen ska kunna komma.”

Lyssna på den tillbakalutade och somriga singeln ”STILO” här:

Foto: Oskar Sjöström