Nu på morgonen bekräftas att ett av de största samarbetena för den moderna svenska hiphopgenren släpps inom kort. Det är Hässelbyrapparen 1.Cuz som lyckats säkra en feature på den officiella remixen av Ed Sheerans “2step”. Originalet släpptes för bara några veckor sedan och gästas av amerikanska storstjärnan Lil Baby.

Samarbetet med 1.Cuz kom till när Sheeran var på besök i Stockholm för ett lyssningsevent med senaste skivan “=”. Väl där ska de båda artisterna ha klickat och det svenska stjärnskottet blev tillfrågad om att gästa remixen.

– Efter att Ed spelat upp albumet var han kvar i typ 15 minuter, men han tog bokstavligen varenda minut till att prata med mig. Jag berättade för honom om min personliga relation till hans musik, hur jag brukade skriva ned låttitlar jag hört på radio – och vilka mina favoritlåtar var på nya albumet. Jag sa att ‘2step’ var min favoritlåt och Ed säger: ‘Vet du vad? Du borde göra remixen på 2step. Skulle du vilja det?’ Jag blev chockad och trodde han skämtade först, men han var allvarlig och började fråga vilka jag jobbar med, berättar 1.Cuz i ett pressmeddelande.

Och samarbetet är inte bara stort för genren i sig, utan förstås också för rapparen personligen.

– För mig är det här en av de saker som betyder mest i mitt liv, när det kommer till musiken. Jag vill bara visa vilken nivå jag har utvecklats till. Vilken nivå man kan ta det till. Att allt är möjligt. För 1 år sedan hade ingen någonsin trott att det här kunnat hända. Men jag har alltid tänkt att jag ska göra musik med mina favoritartister. Det kommer hända förr eller senare.

Och att Ed Sheeran uppskattar 1.Cuz vet vi sedan tidigare. Kort efter besöket i november i fjol gav han till och med en shoutout till rapparen i en intervju med The Breakfast Club.

“I feel like truth and heart translates with anything. I mean, I can listen to… there’s a Swedish rapper I was listening to the other day called 1.Cuz and, you know, he raps in Swedish but I still feel it”, sa han då.

Det blir inte bara det största samarbetet för 1.Cuz hittills, utan också hans första släpp på engelska. Enligt egen utsago väntas ett större projekt framöver och om den kommande musiken säger han:

– Jag skulle säga att det är musik som sträcker sig till en publik över hela världen. Ni kan också förvänta er att höra hur jag låter på engelska, men även det svenska soundet har utvecklats oerhört mycket. Jag hoppas bara att det här sätter fart på alla andra – för om jag kan, då ni kan. Jag känner att jag har nått några av mina mål. Nu är fokuset bara på att släppa den bästa musiken jag kan göra. Att släppa ett projekt så småningom där folk får höra nåt helt nytt!

“2step (Remix)” släpps den 9 maj via Asylum Nordics / Warner Music Sweden. Nyligen släppte 1.Cuz också låten “Back 2 Back” som går att lyssna på tills dess.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av ONE CUZ🇪🇺 (@1.cuz)

Foto: Pressbild