På SL:s nya EP tar den brittiske rapparen med oss världen runt för att besöka platser han har spelat på – från Berlin, till Sydney och till Stockholm. På låten ”Stockholm” teamar han upp med 1.Cuz för ett svensk-engelskt samarbete.

21-åriga SL kallar sin musik för ”tropical drill”, på grund av det melodiska och dansanta soundet som möter den hårda drillen och barndomsinfluenserna från artister som DMX och Jay-Z. Efter en rad singelsläpp under 2021 och 2022 släpper han nu EP:n ”Turbulence”, med sex låtar döpta efter olika städer han spelat i. Till de första fem låtarna har SL släppt musikvideor inspelade i de respektive städerna – ”Stockholm” har ännu inte fått någon.

På ”Stockholm” utbyter SL och 1.Cuz rader på engelska och svenska över ett mörkt beat producerat av SebzBeats, Dawda och Aladdin Avvad.

”Hundra kaniner för ett varumärke, nya naglar som lämnar märken. Look, slow down you ain’t gettin’ nowhere, french tips with the slick back hair”, rappar de i refrängen.

EP:n släpptes under fredagen på Mic Cheque och innehåller förutom 1.Cuz-featuren också en gästvers från kanadensiska Killy på låten ”Toronto”.