Vault by Vans och Gallery Dept har tillsammans skapat en skokollektion i fem delar som fångar den klassiska skateboardstilen med ett typiskt 90- och tidigt 00-talsstuk. Los Angelesbaserade Gallery Dept är influerat av grundaren Josués Thomas intresse för vintagekläder och konsten att återanvända textiler, med målet att skapa något övertygande unikt och fängslande – utan att behöva kompromissa med kvalitet och integritet. 

När Josué Thomas återvänder till Vans arkiv för att hämta nya perspektiv på Rowley XLT, får den tidigare modellen nytt liv genom en omarbetad design. Den presenterades som signatursko av Vans skateåkare Geoff Rowley 2001 och har nu tagits fram i nya materialval och färgkombinationer. 

– När trenderna ur skatekulturen från nittiotalet återvänder är Rowley XLT, efter 20 år, återigen en klassiker för sin tid. Rowley XLT LX är vad Gallery Dept är och står för, samtidigt som den fångar något som tros vara en tidlös era, säger Josué Thomas i ett pressmeddelande.

Tillverkade i kvalitetsmärkt läder och mocka presenteras modellen Rowley XLT LX i samarbete med Gallery Dept i fem distinka färger. Blue Steel och Neapolitan utmärker sig genom sin kontrasterade färgkombination, medan Giraffe lyfter fram mönster och textur från vildmarkens djur. Multi är ett fyrverkeri av flerfärgade block och Flame experimenterar med maximalism och zebramönstrat, förenat med broderi i en grafiskt framtagen text “Art That Kills”. 

Till samtliga stilar följer en lätt EVA-mellansula för komfort och stötdämpning samt ett förstärkt hälblock för ökad hållbarhet och form. 

Vault by Vans x Gallery Dept. kollektionen finns tillgänglig på gallerydept.com och vans.eu och i utvalda Vault by Vans återförsäljare/butiker.

Se bilder nedan!

Foto: Vault by Vans/Gallery Dept