62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Annons: Modetips från några av världens bäst klädda män


 

 

Deras liv utspelas inför öppen ridå och allmänhetens nyfikna blickar. I den digitaliserade värld vi lever i granskas vad de säger och gör mer intensivt än någonsin och deras varje rörelse registreras på sociala medier och i skvallerpressen.

 

Det är av det här skälet som de mest berömda personerna på planeten måste ha en elegant och trendriktig stil. Att bära rätt plagg är inte bara bra för deras image, det är också bra för deras karriärer. Det går säkert åt väldigt mycket tid och ansträngning för att lyckas med detta på bästa sätt, men resultaten är ofta minst sagt imponerande.

 

Med detta i åtanke följer här några tips från några av världens mest stilmedvetna män som kan tjäna som inspiration för att ge din egen klädsel ett uppsving.

 

 

 

 

Var inte rädd för att sticka ut från mängden, som Tyler The Creator

 

Den moderna stilkulturen har alltid åtföljts av den stolta traditionen att lyfta fram det bisarra. David Bowie var den första riktigt stora pionjären med sin androgyna framtoning och sina besynnerliga kläder, medan Lady Gaga har gjort sitt bästa för att föra traditionerna vidare med sin ökända köttklänning och många andra märkliga kreationer.

 

Tyler the Creator är den senaste att chockera massorna med sin säregna klädstil, där höjdpunkten var när han nyligen bar en ljus peruk kombinerad med en rosa och röd kostym utanför portarna till Buckingham Palace.

 

Och givetvis fungerar det. Kändisen får den publicitet han suktar efter och fansen blir som tokiga.

 

Tyler har faktiskt tonat ner saker och ting under 2019, men även i sitt mer traditionella pastellsamarbete med Lacoste lyckades han med konststycket att inkludera en rosa mohairkofta i kollektionen.

 

Även om du inte behöver gå så här långt för att få uppmärksamhet, är det alltid bra att sticka ut lite från mängden. Var inte rädd för att satsa på den där färgstarka skjortan, eller ett par coola ljusblå sneakers: att ha en egen stil visar självförtroende och stilmedvetenhet.

 

 

 

Men förstå också när det är bättre att tona ned sliten lite, som David Beckham

 

Med det berömda smeknamnet ”Goldenballs”, som myntats av hans fru, verkar allt den före detta fotbollsspelaren berör förvandlas till rent guld när det handlar om stil. Vem annars skulle komma undan med att bära en sarong offentligt och ändå kallas modeikon?

 

Medan han fortfarande är känd för sina extravaganta val (ju mindre som sägs om hans cornrowfrisyr, desto bättre), sätter han även trenden för det mer lågmälda modet.

 

Under föregående decennium fick vi se honom sätta en oklanderligt hög standard vad gäller herrmode, med en mer nedtonad stil präglad av dämpade färger och klassiska kombinationer. Även om vi alla inte är lika välsignade med hans omöjligt snygga utseende, har han ändå bevisat att det är möjligt för den vanliga moderna mannen att se elegant ut i vardagen.

 

Med detta sagt, samtidigt som det alltid är bra att skilja ut sig från andra, är det också bra att känna till att en mer avslappnad stilstrategi också kan ge utdelning.

 

 

 

Gör som Donald Glover, återvänd till 1970-talet

 

Nuförtiden är 1970-talslooken kanske inte så närvarande på nätet, men det är värt att komma ihåg att det var ett årtionde som inte bara handlade om fåniga utsvängda byxor och överdimensionerade skor.

 

Childish Gambino, även känd som Donald Glover, har visat oss att det är helt okej att festa som om det vore 1979, med en serie klassiska retrokläder. Han bär aldrig slips på formella tillställningar utan föredrar breda kavajslag och en elegant, men avslappnad look.

 

En av de bästa sakerna med det här är att han aldrig ser ut som att han försöker för hårt, samtidigt som han inte är rädd för att bära djärva och färgglada kläder.

 

Om du gillade den tiden, så var inte rädd för att knäppa upp skjortan och ta ut svängarna som Glover.

 

 

 

Använd dina solbrillor med stil, som Barack Obama

 

Det finns en anledning till att han omnämns som den mest välklädda presidenten sedan JFK.

 

Barack Obama vet hur man klär sig; han vet också när och var det är dags att ta på sig solbrillorna. Det är för det mesta Ray-Bans som gäller; han väljer alltid ett par som passar hans ansiktsform och han ser aldrig malplacerad ut när han bär dem.

 

Obama föredrar bågar utan logotyper och väljer hellre något tidlöst framför något trendigt. Det är en sak vi kan ta med oss: vill vi verkligen att våra solglasögon ska vara den bästa delen av vår outfit?

 

 

 

Variera din stil, som Daniel Craig

 

Mannen som spelar James Bond är förmodligen mer mångsidig än självaste 007.

 

Han klär sig på sätt som Bond aldrig skulle våga, och det är just den där förmågan att passa i flera olika stilar som gör att många män avundas honom. Oavsett om han visar Miss Moneypenny hur man spelar blackjack i sin designkostym, rusar fram längs motorvägen på sin Harley klädd i en Harrington-jacka, eller bara strosar runt med sin familj iklädd en prickig halsduk, ser han alltid rätt ut för rollen.

 

Den lätthet med vilken han bär mer informella kläder gör att han också rankas högt på listor över stilikoner. Han ses ofta i jeans och t-shirt och är bekväm med att kombinera det eleganta med en mer ledig stil. Hemligheten här är att hitta exakt rätt snitt; medan många väljer plagg som sitter för löst eller är för baggy, ser Craig till att hans kläder alltid sitter perfekt.

 

Man kan lugnt säga att den här skådespelaren aldrig ser vare sig skakad eller rörd ut. Han vet vad han gör.

 

 

 

Omfamna ditt skägg, som Idris Elba

 

På tal om James Bond lär den som ryktas efterträda Daniel Craig höja modeinsatserna för 007. Bortsett från hans obesvärade stilmedvetenhet har Idris Elba flera ess i rockärmen: ett av dem är hans fantastiska skägg.

 

Skönheten i Elbas ansiktshår är inte dess volym eller ens dess längd eller färg, det är hur naturligt och enkelt det ser ut. Hans hemlighet verkar vara subtilitet: han väljer aldrig en vågad look, utan tar istället det säkra för det osäkra och håller skägget vältrimmat eller som bockskägg, vilket ger en kraftfull effekt.

 

Självklart hjälper det att Elba ser ut som själva symbolen för coolhet i en snygg kostym, men han fungerar som en påminnelse för resten av oss att vi inte måste överanstränga oss för att få ett imponerande skägg.

 

 

 

Foto: David Lezcano / Unsplash

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL