För fjärde gången har Levi’s och BEAMS, det japanska klädföretaget och återförsäljaren, samarbetat kring en unik kapselkollektion. I fotspåren av Super Wide-erbjudandena från deras tidigare samarbete hyllar de båda återigen Levi’s-arvet med nya djärva och vidgade plagg som härstammar från klassiska stilar och tvättar. För att skapa kollektionen “Super Wide V2” hämtar de inspiration från subtila, enkla och eleganta plagg från 1944.

“Levi’s® x BEAMS Super Wide V2”-kollektionen består av en Super Wide V2 Type I Trucker, en Super Wide V2 Jean och en Graphic Tee. Super Wide V2 Type I Trucker är inspirerad av Levi’s-jeansjackan från 1944 och tillverkad i kraftig 16 oz Orange Tick-selvedge-denim och har bara fyra skaft, en anpassad superbred rygglapp i läder – dubbelt så bred som den ikoniska Two-Horse Pull-patchen – och en exklusiv BEAMS-tab. Truckern har subtilt anpassade fiskbensmönster i en olivfärg och är superbred men ändå graciös i modellen.

För en look från topp till tå passar Super Wide V2 Type I Trucker perfekt ihop med Super Wide V2 Jean, som är inspirerad av 1944 års 501-jeans. Den är också tillverkad av Orange Tick selvedge-denim som utvecklats exklusivt för BEAMS och har BEAMS exklusiva tabs och den anpassade superbreda läderbaksidan. Både Super Wide V2 Type I Trucker och Jean erbjuds i en ljusare vintagetvätt och en mörkare tvätt, varav den senare är exklusiv för BEAMS. Kollektionen toppas med den vita grafiska t-shirten. Den är helt tom på framsidan, men på baksidan finns tryck av gemensamma varumärken och en screentryckt “stitched” båge.

Den limiterade kollektionen “Levi’s® x BEAMS Super Wide V2”, som lanseras den 9 januari 2024, kommer att kunna köpas på Levi.com, beams.co.jp, Levi’s® App, utvalda Levi’s® Stores och i utvalda BEAMS-butiker.

Se bilder nedan!

Foto: Levi’s