Artikeln är ett annonssamarbete med Levi’s®️

Foto: Saga “Niceguzz” Berlin

I samband med Kingsize Magazines nya evenemangsserie ”Kingsize Nights” på Fotografiska Stockholm har vi teamat upp med Levi’s®️ som i en gemensam kampanj visar upp kläder från den nya SS24-kollektionen – samt deras ikoniska ikoniska 501:or som firar 150 år i år. Levi’s®️-plaggen bärs här av DJ Shewit, Harrison First och Ivory, som alla representerar några av de olika musikstilar som är tema för ”Kingsize Nights”.

När man tänker på förhållandet mellan jeans och hiphopkultur är det inte bara baggy jeans som bör dyka upp i huvudet. Faktum är att redan under 70-talet, när discomusikens dansvänliga musik och glimrande outfits övergick till breaks, graffiti och breaking i delstatens förorter så kom raka jeans att bli ett grundläggande inslag. Men till skillnad från unga discofanatiker var det inte bootcut som gällde utan raka rör. Något som också representerade en slags revolt mot polyester, glänsande satin och velour.

BARSTOW WESTERNSKJORTA / 501® LEVI’S® ORIGINAL JEANS

Under början och mitten av 80-talet var jeans ett självklart val för de flesta framstående rapakterna, där namn som RUN-DMC, N.W.A. och Beastie Boys är perfekta exempel. “In jeans, leather jackets, my Adidas, and gangster hats”, rappade de förstnämnda på låten ”Can I Get A Witness” och det är också en stor del av vad de är kända för. Det första stora samarbetet med ett globalt märke och deras rapkostymer bestående av raka jeans som Levi’s®️ 501 eller 505:or.

Även till dags dato är jeanstrenden starkt påtaglig genom vad som nu får räknas som den kanske mest modemedvetna genren i världen, med inflytelserika stilikoner som Kanye West, Travis Scott, Tyler, the Creator och A$AP Rocky. Men även designers som Pharrell Williams, NIGO och hyllade Virgil Abloh – som innan sin bortgång gjorde flera samarbeten med Levi’s®️.

PUFFIG, KORT DUNJACKA / GOLD TAB™ CREWNECK SWEATSHIRT / 501® 90-TALSJEANS

För att belysa kopplingen till hiphopkultur har Kingsize för detta nummer – och den nya evenemangsserien ”Kingsize Nights” på Fotografiska Stockholm – gjort ett samarbete med just Levi’s®️. Över fem kvällar bjuds gäster in till ett utforskande av fem monumentala epoker inom hiphop genom musik, samtal och olika fokusämnen. De fem eventen anordnas den 17 november, 1 december, 15 december, 12 januari samt 26 januari och fokuserar på fem olika teman: ”Early Years”, ”West Coast”, “East Coast”, ”South” och ”Current Generation”.

I detta samarbete syns DJ Shewit och Harrison First samt albumaktuella rapparen Ivory. Shewit har som en av Stockholms hetaste dj:s gjort för vana att hetta upp dansgolv med den senaste hiphopmusiken (Current Generation), medan bara en glimt av New York-bördiga artisten, producenten och dj:n Harrison First för tankarna till stilsäkerheten hos rapikonerna som utgör Early Years-segmentet. Ivory, å sin sida, har sedan nyligen 10-årsjubilerande debuten ”Molnfällan” varit en pionjär inom svensk trapmusik och en av den svenska hiphopscenens starkaste förespråkare och representanter för den amerikanska rapmusiken från ”The Dirty South”.

– Det känns väldigt hemma för mig att samarbeta med Levi’s®️ då deras kläder representerar mig både som person och artist. Speciellt jeansen är mina go-to’s nummer ett och har varit så långt tillbaka jag kan minnas. Så denna collab var meant to be om ni frågar mig! säger Ivory om samarbetet.

Levi’s®️ kollektion SS24 och jeansen 501 finns att köpa via levi.com.

JACKSON ARBETARSKJORTA / 568™ STAY LOOSE JEANS

ÖVRIGA KLÄDER I ARTIKELBILD:

SHERPA TRUCKERJACKA TYP III

501® LEVI’S® ORIGINAL JEANS

BETTY CARDIGAN MED FICKOR

RIBCAGE BELL JEANS

RAKA 514™ JEANS

TYPE I PLAID SHERPA TRUCKER JACKET

Foto: Saga “Niceguzz” Berlin