Kendrick Lamar samarbetar med Reebok för nya sneakern “Club C”


Ute hos svenska återförsäljare idag!

 

 

Kendrick Lamar visade på onsdagen upp nya sneakern Reebok Club C som lanseras i dagarna. “represents equality within society and coming together as one”. Den nya modellen finns att köpa i Sverige hos Caliroots och Sneakersnstuff från och med idag, den 13:e januari 2017.

 

 

Inspirationen kommer från hans senaste album där anonymitet och abstraktion är huvudteman. Kendrick är känd för sin förmåga att starta samtal kring rasfrågor och sociala orättvisor. Tanken med den nya designen är att få folk att reflektera över och uppmärksamma Kendricks vilja att skapa konst på ett både elegant och provocerande sätt.

 

”Det är viktigare än någonsin för människor att förenas. Min version av den här sneakern representerar ett budskap om enighet och jämlikhet, samtidigt som den uppmanar människor att se under ytan och avslöja dolda budskap. Det här är något jag försöker göra med min musik, och nu även med Club C-skon”, säger Kendrick Lamar om samarbetet.

 

 

Den nya sneakern är något utöver det vanliga. Varje detalj är en tydlig del av en större övergripande design och kombinationen samverkar för att skapa en kraftfull estetik och levererar ett gåtfullt budskap som gör att den nya Club C blir något mer än bara en sneaker. Några detaljer i designen är:

 

 

– Syratvättad denim och en häldesign som betonar den mystiska personligheten hos skon.
– Svartvitt mönster som representerar jämlikhet i samhället och vikten av att förenas.
– Röd etikett och häldesign som symboliserar styrka, kraft och passion, något som återfinns även i Kendricks musik och i hans person.
– Avsiktligt dold logga som endast syns på plösens undersida. Detta för att representera anonymitet, med budskapet att man behöver se under ytan och tänka annorlunda – en inspiration som kommer direkt från Kendricks senaste album.
– Markerade ”k”- och ”o”-detaljer som referens till Kendricks smeknamn ”KDot”, som ger skon en diskret identitet.

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL