Den svenska giganten går ihop med franska modehuset Balmain och fortsätter sin rad av populära high fashion-samarbeten.

 

Under helgen ägde eventet Billboard Music Awards rum i Las Vegas och i vanlig ordning syntes många kända ansikten bland gästerna. Ett av dessa tillhörde Balmains chefsdesigner och kreativa chef Olivier Rousteing som tillsammans med sina vänner, modellerna Jourdan Dunn och Kendall Jenner, intog röda mattan. I samma veva passade han dessutom på att avslöja en av årets större modenyheter – Balmain är H&M:s nästa gästdesigner. Märket blir därmed det senaste tillskottet i raden av H&M-partners såsom Maison Margiela, Lanvin och Comme des Garçons.

”Mitt främsta mål som designer är att nå ut till mina fans. H&M ger mig en unik möjlighet att bjuda in alla till Balmains värld, så att de får ta del av drömmen och tillsammans kan vi skapa en global #HMBalmaination. Samarbetet kändes helt naturligt. H&M är ett varumärke som alla kan relatera till och som bjuder in till en gemenskap som jag ser fram emot att ta del av”, klargjorde Rousteing i ett uttalande strax efter eventet.

Den kommande kollektionen innehåller kläder, skor och accessoarer för både herrar och damer, däribland de plagg som Rousteing, Dunn och Jenner bar på Billboard-eventet. Den är planerad att släppas online och i omkring 250 H&M-butiker den 5:e november.

https://instagram.com/p/2zbtzHAUVl/?taken-by=hm

// David Melander

HM-B-2
HM-B-1
65546e0a53c940223e0b0eb4