Beyoncé har gått ihop med Balmain och tagit fram en kollektion inspirerad av hennes senaste album ”Renaissance”. Det hela började med att Balmains kreativa direktör Olivier Rousteing började skissa på kollektionen när han lyssnade på albumet i juni förra året. Kort därefter kontaktade han Beyoncés stylist Marni Senofonte och presenterade sin idé som godkändes. Tillsammans med Queen B så förverkligade man idéerna vilket nu resulterar i en kollektionen med 17 unika plagg. Kollektionen är, precis som albumet, en hyllning till queer-communityt och musikgenren house.  

Plaggen är inspirerade av de olika låtarna och varierar i både stil och material. Det är allt ifrån en bustier gjord i metall av skulptören Elie Hirsch till en klänning i silke, sammet och läder vävd av den franska artisten Laurentine Périlhou. Den gemensamma nämnaren för plaggen är att de andas haute couture och är alla utstickande på olika sätt. Beyoncé kommenterar samarbetet med Balmain och Oliver Rousteing:

“Olivier is a dream collaborator and a constantly innovating and evolving creative. All that he has done as a Black designer in breaking down and opening doors has been inspiring. From our very first meeting, to his designs over the years for my performances and appearances, I knew one day I would work with him on a collection. I am so proud of what we created and the synergy that formed between our teams.”

Det ryktas även om att Beyoncé ska avsluta sitt populära Ivy Park-samarbete med Adidas, detta enligt en källa till The Hollywood Reporter. Det var 2016 som Beyoncé lanserade den första Ivy Park-kollektionen, då i samarbete med brittiska modekedjan Topshop. 2018 tog Beyoncé över ägarskapet helt och ingick istället samarbete med Adidas för en rad framgångsrika kollektioner. I nuläget är det fortfarande inte bekräftat om eller när samarbetet avslutas.  

Beyoncé inleder “Renaissance World Tour” med två spelningar i Stockholm 10-11 maj 2023 på Friends Arena. Biljetter här!

Foto: Balmain

65ba07add7a32f7b0a037f23