På måndagen samlades landslaget i Stockholm inför två VM-kvalmatcher och en träningsmatch kommande veckan. Zlatan och Janne Andersson höll presskonferens där Zlatan bland annat avslöjade att han fått tröjnummer 11 från Alex Isak. Zlatan berättade:

– Jag frågade snällt om jag kunde få elva, då sa Alexander Isak till mig “du kan få den, men jag vill ha den tillbaka om sex-sju år när du slutar”.

I dag lanserar även adidas football presenterar Sveriges nya bortatröja inför VM-kval och EM-slutspel. Det nya matchstället frontas av några av våra största profiler från herrlandslaget, däribland Alexander Isak och Robin Quaison. Tröjan beskrivs av adidas i ett utskick:

“Med en traditionsenlig blå ton och minimalistiska ränder i gult lanserar adidas och SvFF idag en matchtröja som tilltalar de modemedvetna svenska fansen. En enkel och klassisk pin stripe-design, kombinerat med adidas klassiska gula ränder på axlarna, gör att Sveriges nya matchställ garanterat blir ett av de mest stilrena i kommande EM-turnering för herrar.”

Herrlandslaget kommer att spela i den nya bortatröjan för första gången i träningsmatchen mot Estland den 31 mars. Den officiella bortatröjan finns att köpa via adidas.se samt utvalda återförsäljare från och med kl. 10:00, den 23 mars.

Fotograf: Felix Swensson/ Acne Photography