Efter fredagens förlust mot Belgien tog Sverige revanch och vann med hela 5-0 mot Azerbajdzjan i EM-kvalet. Det svenska laget öppnade försiktigt och efter Emil Forsbergs 1-0 kunde Sverige utöka efter paus när Alex Isak såg till att motståndarlaget gjorde självmål. Därefter gjorde Viktor Gyökeres mål, följt av ett drömmål på frispark i krysset signerat Jesper Karlsson. Målskyttet avslutades av Manchester United-talangen Anthony Elanga som snyggt rundande målvakten och satte 5-0.

Den stora snackisen efter matchen blev dock förbundskapten Janne Andersson, som i Viaplays studio fick ett ilsket utbrott på expertkommentatorn Bojan Djordjic efter en diskussion om speltid för vissa av spelarna i truppen. Aftonbladet citerar intervjun från Viaplay-studion:

– Vi kan diskutera val av spelare hela jävla natten, ursäkta mig. Då ska inte Alexander Isak eller Viktor Gyökeres spela. Vem ska inte spela då? sa Janne Andersson när Djordic påpekat att Jesper Karlsson endast fått åtta minuters speltid.

Bojan Djordjic svarade kort:

– Åtta minuter på två matcher, det är för lite.

– Vem ska inte spela? Jag får ta ut elva, vem ska inte spela? Ursäkta mig, men du får göra precis vad du vill om du är förbundskapten, sade Janne Andersson.

Förbundskaptenen fortsatte munhuggningen och reagerade så kraftigt att han senare lämnade sändningen trots försök av programledaren Niklas Jihde att rädda situationen. På den efterföljande presskonferensen fortsatte frågorna om den uppkomna situationen där Janne Andersson kraftigt tillbakavisade eventuella rasistiska undertoner i bråket. Landslagschefen Jens T Andersson uttalade sig senare under natten och citeras av Expressen:

– Resultatet var inte så speciellt bra sedan har vi precis spelat match med mycket känslor i luften och många tankar som flyger igenom. Jag har inga problem att konstatera att intervjun inte var bra.

Bojan Djordjic å sin sida vill ha en ursäkt av förbundskaptenen efter den hätska ordväxlingen:

– Ska jag hela tiden ursäkta mig själv? Ska jag ha mitt eget ord? Jag har folk som har min rygg och vet vad jag står för. Men det här. Jag ska ha en ursäkt.

Se delar av intervjun nedan!

Foto: @swemnt / Instagram

65ba07add7a32f7b0a037f23