Förra året släppte Zacke det hyllade och Grammisnominerade albumet ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal”. Nu är det dags för rapparen att ta sin fjärde fullängdare ut på de svenska scenerna. I vår, närmare bestämt i mars, besöker han sex städer med start i hemstaden Luleå.

– Att jag äntligen ska få komma ut och spela känns nästan overkligt. Musiken känns inte riktigt komplett förrän en fått testa och presentera sina nya låtar för publiken. Peppen och pirret är total!, säger Zacke i ett pressmeddelande.

Utöver att nomineras på Grammisgalan 2021 i kategorin ”Årets hiphop” mottog Zacke också SKAP’s textpris med motiveringen: ”Hiphopens centrala frågor om klass och identitet lyfter Zacke ur ett norrbottniskt perspektiv. Med en sällsynt konstnärlighet och fingertoppskänsla för textförfattande är han en av den svenska rappens mest unika förmågor. En kulturbärare som satt Luleå på hiphopkartan”.

I samband med albumsläppet medverkade Zacke i en intervju med Kingsize Magazine för fjolårets fjärde nummer. Läs intervjun här!

Datum:

22 april – Luleå, Kulturens Hus
30 april – Stockholm, Slaktkyrkan
14 maj – Lund, Mejeriet
20 maj – Uppsala, Katalin
21 maj – Göteborg, Nefertiti

Biljetter via LiveNation.se.

Foto: Oscar Byström

6412e4b25c415800cc0e8973