61e03a9241f02418c35e38e2
Zacke åker ut på vårturné 2022


 

 

Förra året släppte Zacke det hyllade och Grammisnominerade albumet ”Pengar. Frihet. Zakaria Jamal”. Nu är det dags för rapparen att ta sin fjärde fullängdare ut på de svenska scenerna. I vår, närmare bestämt i mars, besöker han sex städer med start i hemstaden Luleå. Biljetterna släpps idag den 1 december kl. 10:00 via LiveNation.se.

 

– Att jag äntligen ska få komma ut och spela känns nästan overkligt. Musiken känns inte riktigt komplett förrän en fått testa och presentera sina nya låtar för publiken. Peppen och pirret är total!, säger Zacke i ett pressmeddelande.

 

Utöver att nomineras på Grammisgalan 2021 i kategorin ”Årets hiphop” mottog Zacke också SKAP’s textpris med motiveringen: ”Hiphopens centrala frågor om klass och identitet lyfter Zacke ur ett norrbottniskt perspektiv. Med en sällsynt konstnärlighet och fingertoppskänsla för textförfattande är han en av den svenska rappens mest unika förmågor. En kulturbärare som satt Luleå på hiphopkartan”.

 

I samband med albumsläppet medverkade Zacke i en intervju med Kingsize Magazine för fjolårets fjärde nummer. Läs intervjun här!

 

Datum:
4 mars – Luleå, Kulturens Hus
10 mars – Uppsala, Katalin
11 mars – Växjö, Kafé De Luxe
12 mars – Lund, Mejeriet
18 mars – Stockholm, Slaktkyrkan
19 mars – Göteborg, Nefertiti

 

 

 

 

Foto: Oscar Byström

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL