5e81bb9b7f80ce30463cf002
“Where’s the Music?” – ny svensk festival i Norrköping


FKP Scorpio bjuder ny musikfest och ska påminna om amerikanska SXSW i Austin, Texas.

 

 

FKP Scorpio baserade i både Tyskland och Sverige är ett företag som inriktar sig på att organisera lokala konserter så väl som stora festivaler. I Sverige har man sedan tidigare styrt upp festivalen Bråvalla i Norrköping.

 

Nu meddelar man att Norrköping får ännu en stor festival då man under gårdagen kallade till presskonferens för att lansera festivalen “Where’s the Music?” som ska vara en sorts svensk motsvarighet till amerikanska Austin, Texas-baserade festivalen SXSW (South by SouthWest). En såkallad showcase-festival som kommer fokusera på ny musik och även ha några större internationella akter. 3 dagar med 50 akter varje dag och utöver det även konferenser.

 

Somliga kallar det branschfestivaler, men det är en utbredd trend ute i Europa som dessutom saknas på den svenska festivalkartan.

 

 

Festivalen kommer äga rum 12-14 februari 2015 och arrangörerna räknar med mellan 5000-10 000 besökare redan första året. Biljettpriserna för ett dagspass kommer ligga på 295 kronor och 700 kronor för ett festivalpass.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL