Bråvalla tar paus – festivalen 2018 ställs in


 

 

På lördagseftermiddagen kom överraskande nyheter från Norrköping och Bråvalla Festival då arrangören FKP Scorpio beslutat att ställa in nästa års festival. Anledningen bakom uppger arrangören vara de sexuella övergrepp som vid upprepade tillfällen inträffat på festivalområdet. I ett pressmeddelande står att läsa:

“Vi har gjort allt som står i vår makt att förebygga och på plats säkra festivalupplevelsen för våra besökare. Årets Bråvalla har varit den bästa ur många hänseenden; personal, frivilligorganisationer och publik har vittnat om fantastisk stämning och vi har den hittills lugnaste festivalen i antalet anmälda brott mätt. Med det sagt så fortsätter sexuella ofredanden att förekomma…”

 

 

Vidare kommenterar Kajsa Apelkvist, presschef för Bråvalla, beslutet att inte genomföra någon festival 2018:

 

“Vi kommer ta ett steg tillbaka. Detta är inte på grund av ett enskilt brott eller någon enskild händelse. Det handlar inte om att vi inte kan hantera problemet eller att problemet bor i festivaler, det handlar om att göra ett tydligt ställningstagande. Vi som arbetar med Bråvalla ser festivalen som företagets hjärta och är otroligt stolta över festivalen och det arbete som vi varje dag lägger ner på att skapa en plattform för musikälskare att mötas.”

 

 

Kritiska röster har dock höjts kring att beslutet då festivalen även brottats med lägre publiksiffror och ekonomiska problem under ett par års tid. Detta tillbakavisas dock av festivalens ägare och grundare Folkert Koopmans:

“Självklart är det inte bra ekonomiskt sett att driva en festival som associeras så starkt med våld eller otrygghet. Men att påstå att vi använder våldsbrott som svepskäl för att inte göra den ett år är märklig och cynisk spekulation.”

 

 

Hurvida Bråvalla-festivalen gör en återkomst till 2019 eller senare är oklart i dagsläget.

 

 

 

Se videoklipp och foton från Bråvalla 2017 på Instagram@kingsizemag.se

 

Travis Scott live just nu på Bråvalla

Ett inlägg delat av Kingsize Magazine (@kingsizemag.se)Publicerat:
RedaktionenNULL