5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Way Out West i Göteborg 9-11:e augusti


Odd Future, A$AP Rocky och Yelawolf spelar i Slottsskogen!

 

 

I augusti går festivalen av stapeln i Göteborg återigen – 9-11:e augusti och en rad tunga hiphop-namn är inbokade!

 

http://www.wayoutwest.se

 

ODD FUTURE – OFWGKTA

På kort tid har LA’s bästa ambassadörer gjort sig bekanta med hela världen. Alla som har något sånär en relation till hiphop eller populärmusik i stora drag har koll på kollektivet Odd Future Wolf Gang Kill Them All (eller bara Odd Future för den som inte vill spendera halva dagen recitera hela deras namn) och de rubriker som skapas runt deras personer. Tyler, The Creator, Hodgy Beats, Earl Sweatshirt, Frank Ocean med boys har i senmodern tid gått från allt till ännu mer och i horisonten flaggas det för ytterligare stordåd.

Med spaltmeter efter spaltmeter vigda åt vad Odd Future gör och inte gör har gruppen blossat upp till en larger-than-life-företeelse men har tackväl musiken att backa upp allt som tycks och skrivs. Tyler, The Creator som är den mest framstående medlemmen, har rört och upprört samhällets kuggar och kids med en sinnesnärvaro som är svårdefinierbar. Skivorna Bastard och Goblin star som små monument över samtiden. Med ett detaljerat öga beskriver han obekvämt och briljant för världen hur livet är. Frank Ocean har klivit fram I förgrunden med sin brutala soul och r’n’b som görs på ett dödligt bra manér. Hodgy Beats och Earl Sweatshirt ligger mil framför sina rivaler och resten av Odd Future ligger i startgroparna för något stort. Mycket stort.

Med Frank Ocean redan som gäst på Way Out West-festivalen så känns det som ett säkert kort att bjuda in resten av Odd Future och låta dem måla en kristallklar bild över världens väg. Du vill inte missa Odd Future.

 

A$AP ROCKY
Ibland behöver man släppa den där murriga, jobbiga känslan. Ibland blir det helt enkelt en bra dag. Way Out West blir bra dagar och de kommer att låta ännu bättre.

I sommar vill vi bli förförda av A$AP Rocky, den senaste och klarast lysande stjärnan i mixtapemörkret. Med sitt ohejdbara crew A$AP (som, naturligtvis, står för Always Strive and Prosper) har de lämnat hemkvarteren i Harlem för att erövra världen, ett lojt steg i taget.

Vi är många som laddat ned A$AP Rockys mixtape LifeLoveA$AP, ett smakrikt collage av drömska, skimrande beats som gjort för långa avslappnade sommardagar. Med tillbakalutade, viga verser, som honung på sandpapper, målar Rocky världen precis så som han själv vill ha den. Och världen vill ha Rocky, tro inget annat. Med ett nysignat stordeal i väskan förbereder han och A$AP crewet sig för sommarens spelningar.

Så häng in de där små jobbiga känslorna i garderoben. Luta dig tillbaka, andas ut och njut av just den här stunden. A$AP Rocky på Way Out West – det kommer att bli en självlysande dag. Det behöver verkligen inte vara svårare än så.

YELAWOLF
Handen på hjärtat, vi är ett enda stort och lyckligt mångfotat monster till fest. Och i år siktar Way Out West på att nå ännu lite högre, skaka om oss ännu lite mer så det faller sig helt naturligt att vi bjöd in Alabamas store lille son: Yelawolf.

Sydstatsrapparen som stormat listor, radio, nätet och lössläppta fester jorden runt det senaste året kommer i augusti att lägga stora delar av Göteborgs innerstad för sina fötter. Efter en tveksam start i dokusåpaträsket slog sig Yela lös med kraftproven Trunk Muzik och den upphottade uppföljaren Trunk Muzik 0-60. Plötsligt hände det – en kompromisslös, illersnabb rappare med något värt att säga och säga snyggt klev upp på scenen. Skarpögda kan såklart se likheter mellan Yelawolf och hans mentor Eminem men Yelas musik och hans berättelse är bara hans egen, perspektivet på blåställsamerika, dess måndagmorgnar och fredagkvällar är hans eget unika. Och på scen är han i sitt esse, omfamnande och provokativ utan motsägelser eller paus.Publicerat:
RedaktionenNULL