5e78b0917f33f434794a1c02
onyx-almare-LS
Två Linköping-studenter bakom ONYX “Against All Authorities Tour” i Europa


 

 

I dagarna kommer den legendariska hiphopgruppen ONYX (Fredro Starr och Sticky Fingaz) till Sverige för ett antal spelningar. Bakom arrangemanget/turnén står två heltidsstuderande master-studenter vid Linköpings universitet.  Alexander Andreyev och Marko Horvat (senare Almare Promotion). De två fick under vintern 2014 möjligheten att arrangera en kommande ONYX-turné i Europa. Att de då saknade kontakterna, erfarenheten eller kapital för att ta på sig så stora risker var inget som avskräckte. Fyra månader senare har Sticky Fingaz och Fredro Starr med DJ Illegal som gästartist sju spelningar i fem länder; Marseille, Luxemburg, Milano och Zagreb i början av maj.

 

Med ett stort engagegmang och driv tog Almare Promotion sig an denna enorma uppgift, att hålla i alla trådar mellan de olika europeiska städerna och få det hela att gå ihop. Det visade sig att det inte var det lättaste att få lokala aktörer att ha samma vision som dem utan att olika intressen kom i konflikt, lägg sedan på kulturella skillnader, lokala skillnader vad gäller pappersarbete och regler, språksvårigheter och faktumet att alla bokningar av förband, arenor, organisering av promotion och så vidare, skedde på distans – från Linköping. För att sprida ordet vidare bildade killarna Almare Promotion för att nå ut genom olika sociala medier. De kontaktade lokala band och hiphopartister för att via deras kanaler sprida ordet i de städer där ONYX inte spelat tidigare men intresset fanns.

 

Alexander Andreyev och Marko Horvat säger sig ha upptäckt under sitt arbete, att oavsett kulturkrockar eller språksvårigheter, så förenas nätverket i dess gemensamma passion för en musikkultur som stått stark genom tiden, oberörd av vart vindarna blåst för mainstream-musik.

 

 

I dagarna kommer ONYX till Sverige för ett antal spelningar i Sverige.

 

14:e maj – Stockholm, Debaser Medis (Biljetter)
21:a maj – Linköping, Doom Nightclub (Event)
22:a maj – Malmö, Moriska Paviljongen (Event)

 

(Göteborg 30:e maj, ej arrangerat av Almare Promotion)

 Publicerat:
RedaktionenNULL