I mellandagarna kom nyheten att det ges ett gyllene tillfälle för hiphopheads att se två ikoniska amerikanska hiphopgrupper under en och samma kväll. Till påsken 2022 skulle nämligen både EPMD och M.O.P till Stockholm och hålla en dubbelkonsert på Debaser Strand. Nu meddelar arrangören Scratch GBG att spelningen blir av i början av juni månad – men att M.O.P ersätts av Queens-duon ONYX.

EPMD och ONYX kommer till Stockholm för en spelning på Debaser Strand tisdag 7 juni 2022.

Biljetter här!

EPMD, bestående av Erick Sermon och Parrish “PMD” Smith, behöver knappast någon närmare introduktion för den kunniga hiphoplyssnaren. Duon debuterade med klassikern “Strictly Business” redan 1988 och har efter flera album och en lång karriär återförenats för ytterligare en turné. Det ryktas även om att duon ska släppa ett nytt album med titeln “Big Business” inom en snar framtid.

ONYX har gjort ett starkt avtryck inom hiphop sedan genombrottet med singeln “Slam” och albumet “Bacdafucup”. I dag består gruppen av Sticky Fingaz och Fredro Starr och har genom årens lopp släppt otaliga album. Tidigare i år kom nya albumet “1993” som går att lyssna på nedan. Duon medverkar även det uppmärksammade VERZUZ i ett battle mot Cypress Hill den 14 maj.