5f86cde6439fe73b7352d202
Nya hiphopbokningar till Bråvalla Festival – se listan över klara artister!


 

 

Sommarvädret är här och festivalsommaren närmar sig med stormsteg! Idag avslöjar Bråvalla Festival en rad nya akter som säkerligen tilltalar hiphoplyssnare!

 

 

Klara hiphop/rap-akter för Bråvalla Festival:

 

Timbuktu
House Of Pain (US)
Erik Lundin
Bugzy Malone (UK)
Yungen (UK)

 

Samtidigt är även dessa artister klara:

 

Elliphant

Den Svenska Björnstammen

 

 

 

Bråvalla festival 2016 går av stapeln den 30 juni -2 juli i Norrköping. Biljetterna säljs via Eventim.se.

 

 

 

TIMBUKTU
“Timbuktu har hyllats sedan dag ett. Alla vet att det löser sig, om man säger att ”det löser sig” på skånska. Och samtidigt har alla någon gång kunnat identifiera sig i ”The Botten Is Nådd”. Timbuktu är artisten som gjort hiphop folkligt, och till och med vår far- och morföräldrar vet vem han är. Vi har också sett honom i ”Så Mycket Bättre” och som en av programledarna för välgörenhetsinitiativet Musikhjälpen. Det har gått 14 år sedan han släppte sitt debutalbum, från det till hans senaste succéalbum ”För livet till döden” har han klätt sin rap i allt ifrån endast piano-komp till att funka upp det med hela Damn!-orkestern, och allt däremellan.”

 

 

HOUSE OF PAIN (US)
Ända sedan den där inledande fanfaren i ”Jump Around” spelades på boomboxen för första gången för sisådär 24 år sedan har House of Pains hit varit en av de mest ikoniska för 90-talet. ”Jump Around” gjorde gruppen kända över en natt, och har en självskriven plats i musikhistorieböckerna. Bakom House of Pain står Grammy-vinnaren Everlast, Limp Bizkit-medlemmen Dj Lethal och rapparen Danny Boy. I sommar kommer House of Pain att få publiken att hoppa högt och party like it’s 1992.”

 

 

ERIK LUNDIN
Erik Lundin rappar med makten att påverka. Han tar vara på varenda pixel i hans högupplösta ljudbild. Han genomarbetar varenda textrad tills låtarna säger något som faktiskt betyder något. Han bygger den svenska rapscenen med en fantasifullhet och ger oss något helt nytt att gunga till. Live är Erik energi, eld och lågor och att inte uppleva ”Suedi”och ”Annie Lööf” live 2016 borde typ vara lagstadgat, för så bra är det. Trots att han bara släppt en platta räknas han till Sveriges rapelit och har hyllats unisont av såväl fans som kritikerkåren.”

 

 

BUGZY MALONE (UK)
Bugzy Malone går under epitetet ”the Evil Genius” och hyllas som grime-scenens nya hopp, samma genre som vi hittar andra brittiska stoltheter som Dizzie Rascal, Lady Sovereign och Tinie Tempah under. Den sistnämnda har han dessutom arbetat ihop med på grimebangern ”It’s Peak” där även Stormzy lägger några rader. Den brittiske rapparen spås en overkligt ljus framtid och är, enligt den ondskefulla geniet himself, ”way bigger than Kim Kardashian’s bottom”.”

 

 
YUNGEN (UK)
Det är svårt att inte fascineras och förföras av 20-åriga Yungens briljans, och han är undergroundrapparen som hyllas som en av scenens mest spännande och talangfulla just nu. Den brittiske rapparen har stört status quo sedan 2011 då han som 15-åring släppte första låten ”F64” och väckte stor uppmärksamhet både från musikindustrin och fans, och han har sedan dess använt intelligenta och skarpa texter över tunga beats för att bygga upp en aktiv och lojal fanskara över hela Storbritannien.”

 

 

ELLIPHANT
Så fort Elliphant upptäckte musiken som en kanal för hennes kreativitet började hon skapa allt hon hade ruvat på, som skulle resultera i ett ursinnigt möte mellan rasta-pop, hip-hop och dance hall. Med starka melodier och vassa armbågar sätter hon en ny standard för hur pop låter 2016. På hennes nyligen släppta album ”Living life golden” har hon jobbat med artister som Skrillex, Azelia Banks och Major Lazer, och vi kan nästan redan höra hur senaste singeln ”Spoon Me” pumpas i skramliga högtalare från campingens alla partytält. På scenen exploderar Elliphant, något vi blev vittne till när hon sist förärade festivalen ett besök.”

 

 
DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN
På en gård strax utanför Norrköping har musikkollektivet Den Svenska Björnstammen skapat en egen värld präglad av medborgarlöner, spontana fotbollsmatcher och konstinstallationer. Men framförallt är det här som en opretentiös poporkester skapar musik som har fått en helt egen plats i det svenska musiklandskapet. Med succémelodier som ”Vart jag mig i världen vänder”, ”Svalkar vinden” och ”Förlåta eller svika” kommer det bli galet mycket allsång, stämsång och rundgång på flygfältet i sommar.”

 

 

 

 

Bråvalla Festival som pågår 30:e juni till 2:a juli.

 

 

Mer info + biljetter www.bravallafestival.se

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL