Tre nya akter klara för Sveriges största reggaefestival – se vilka här!


 

 

Förra veckan kom en rad nya akter till sommarens festivalhändelse om man är inne på reggae och hiphop. Då adderades Rootvälta, Kaliffa och Ayla Shatz och denna veckas fyller man på med ytterligare tre akter, enligt nedan:

 
– CLEO
-LöstFolk

– Kultiration

 

 

 

Mer info via www.olandroots.com

 

 

 

 

 

CLEO med Broke N Tipsy

“Cleo är en respekterad och älskad liveartist! Hon vann titeln ”Årets Liveakt” på Kingsizegalan 2015 och ”Årets Live” på Manifestgalan 2016. Hon stod även nominerad till ”Guldmicken” på P3 Guld-galan 2015. Hon släppte sin första EP 2007, följde upp det med debutalbumet 2011 och den prisbelönade EP:n ”Vem E Han” tillsammans med Kristin Amparo 2014. Däremellan har hon släppt flertalet singlar.
I maj kommer nästa EP “Cleo Är En Boss” som precis som “Vem E Han” är producerad av Broke ’N Tipsy. Cleo var precis aktuell med serien ”Femtastic – Girls Up Front” på SVT och är en av huvudpersonerna i nästa säsong av succéprogrammet ”Lyckliga Gatan” på TV4.”

 

 

 

LöstFolk

 

“LöstFolk från Uppsala blandar reggae med hip hop. Gruppen består av sångarna och rapparna Format, Moncho, Robin Djoon och DJ Capo och bildades 2012. Sedan dess har de släppt 2 EPs, en handfull videos och flera låtar på olika riddimsläpp. LöstFolks musik är samhällsengagerad och hoppingivande med glimten i ögat. Tillsammans har gruppen lyckats skapa ett eget melodiöst gung med mycket stämsång och positivitet. Till slutet av våren släpper Löst Folk det efterlängtade debutalbumet ”The Tomtations Show”.”

 

 

 

Kultiration

“2009 släpptes senaste skivan. I sommar kommer ett av Sveriges största reggae-band tillbaka till Öland Roots med nytt material! I mer än 10 år har bandet banat sin egen väg, tvärs igenom olika genrer och stilar. Det går inte att hitta något band som låter som dem. Samtidigt som de inspirerat många andra band att på olika vis följa i deras fotspår. De har från första stilbildande skivan “Om Gaia”, genom de tre skivor som följde och hundratals bejublade konserter, knutit en stor och trogen publik till sig.” Nu är det ett tag sedan senaste skivan släpptes och bandet har tagit långa andhämtningar mellan de djupt efterlängtade konserterna som alltid dragit fulla hus och fått jublande ovationer. Som en dröm en inte vill vakna ifrån.

Men 2016 är något på gång. Kultiration har börjat jamma fram ny musik och i sommar ser du dem på Öland Roots.”

 

 

Kultiration_SPublicerat:
RedaktionenNULL