TIll sommaren fylls återigen tallskogen på södra Öland med reggaemusik och ikväll släpps biljetterna till jubileumsupplagan av festivalen.

Ja, nästkommande festival blir speciell för Öland Roots. Då har det nämligen gått 20 år sedan ett gäng tonåringar bestämde sig för att tillföra något eget i musikväg till öns knappa kulturutbud. Den gamla dansbanan från 1926 i Sandbergen, Stora Frö återupplivades och blev kulturföreningen Öland Roots hjärta. Det har resulterat i en nu 20 år lång tradition av högkvalitativ reggaemusik, kulturaktiviteter och smakupplevelser vid Alvaret på södra Öland. 

”2003 började Öland Roots sin magiska resa. Sedan dess har mycket vatten flutit under Ölandsbron, många fötter studsat upp och ned på dansbanan. Till sommaren samlas vi åter och firar 20 år tillsammans”, skriver Öland Roots team på hemsidan. 

Under åren har både svenska och internationella akter tagit sig över ölandsbron för att uppträda på festivalen. Steel Pulse, Marcia Griffiths, Bunny Wailer, Toots & The Maytals, Syster Sol, Svenska Akademien, Kapten Röd och Ayla är bara några och fler ska det bli. Lineup för 2023 släpps i början av nästa år. 

– Föreningen Öland Roots drivs helt av ideella krafter och jobbar ständigt med att vara ett föredöme för festivalsverige när det kommer till kärlek, solidaritet och medvetenhet, skriver Kalle Palmgren, en av festivalarrangörerna, i ett pressmeddelande i samband med nyheten. 

Öland Roots går av stapeln 13-15 juli 2023. Biljetter via olandroots.com

Foto: Öland Roots