62b170dadc4101037e075fe2
Timbuktu öppnar årlig gala i Harlem med föreställningen “En droppe midnatt”


 

 

2017 hade Timbuktu premiär för sin föreställning “En droppe midnatt” på Cirkus i Stockholm, där Kingsize fanns på plats. Föreställningen, baserad på hans egenskrivna bok med samma namn, är en historia om att göra upp med sitt förflutna, anamma sitt arv och sina rötter och till slut finna ro. Efter flera år av turnerande med föreställningen står det nu klart att rapparen och författaren nått en ny milstolpe, då föreställningen ska öppna Harlem Stages årliga gala.

 

Harlem är som bekant stadsdelen som Timbuktus pappa växte upp i innan flytten till Lund på 60-talet. Det är dock inte första gången han framför “A Drop of Midnight” där, utan redan 2020 var det en del av hans turné som också gick igenom Sverige.

 

– Att få framföra föreställningen i Harlem är sjukt stort för mig. Det är en cirkelslutning som jag endast i mina vildaste drömmar trodde var möjlig. Min pappa föddes i Harlem och min farfar, farmor, gammelfarmor, fastrar och farbröder levde sina liv här. Harlem har varit både min familjs Shangri-La och deras Nifelheim. Hit flydde min farfar och härifrån flydde min far. Migration är så närvarande i min familjs historia att det lika gärna kunde vara programmerat i våra gener. Så att få föra hem denna berättelsen är en kärlekshandling som jag känner mig oerhört tacksam över att få genomföra, sa Jason “Timbuktu” Diakité i ett pressmeddelande då.

 

Den 6 juni intar den gode Jason alltså Harlem Stage Gatehouse för, vad det verkar, ännu en nyversion av föreställningen som dessutom live-streamas på hippa Malt House i Harlem. Det innebär att produktionen går att skåda även hemifrån.

 

Galan leds av skådespelarna Claire Danes och Hugh Dancy, där även artisten och aktivisten Carrie Mae Weems samt hiphopdansaren Sun Kim kommer att hyllas.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Harlem Stage (@harlemstage)

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

 

 

Foto: Therese Öhrvall / Ulf Berglund

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL