62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Timbuktu firar 10 år med ”Alla vill till himmelen…” – flyger fans till hemlig spelning


 

 

För tio år sedan gjorde Timbuktu sitt definitiva genombrott med låten ”Alla vill till himmelen…”. Om drygt en vecka firar han det genom att bjuda med sina fans upp i skyn på en flygresa till en hemlig spelning. Men ingen som följer med kommer att veta vart resan går.

 

Tillsammans med Red Bull och flygbolaget SAS har Timbuktu under en tid planerat evenemanget Red Bull Secret Gig, ett koncept som bygger på att en spelning utannonseras utan information om vare sig tid, plats eller sammanhang.

Sedan en tid tillbaka har hashtaggen #dom180 kunnat synas i sociala medier, vilket hänvisar till antalet platser på flygplanet.

 

 

För att komma med flygplanet måste man lösa olika uppdrag för att avslöja mer detaljer kring spelningen på en särskild hemsida. Genom ledtrådar och fortsatta uppdrag kan man också skaffa sig biljetter till konserten, vilket är det enda sättet. Det går inte att köpa biljetter. Jason “Timbuktu” Diakité säger:

 

– Spelningen och resan dit är gratis för dem som lyckas komma över en biljett. Allt som krävs är nyfikenhet och en vilja att uppleva något annorlunda.

 

 

För att hamna på passagerarlistorna till den hemliga spelningen måste du som läsare gå in på www.redbullsecretgig.se. Uppdragen kan vara fysiska, som att med hjälp av GPS-
koordinater hitta gömda mobiltelefoner och sen ringa varandra, eller mer tekniska, som att  avkoda en ljudfil som laddats ner från Internet för att få fram ett lösenord.

 

 

Red Bull Secret Gig gick av stapeln första gången i Paris 2013, då hiphopgruppen ”1995” bjöd in till en hemlig spelning i stadens underjordiska katakomber.I Sverige anordnades ett Red Bull Secret Gig förra året med Mando Diao som ledde fram till en busstation i Båstad varifrån 3 000 fans fick åka till en utomhuskonsert vid Hovs Hallars klippor ut mot havet.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL