5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
SysterSol-S
Syster Sol och Kalle Baah förgyller sommarkvällen med baktakter på Södra Teatern


Syster Sol är landets första kvinnliga soloartist på den svenska reggaescenen. Nu går hon ihop med reggaeveteranerna i Kalle Baah för en kväll med sköna baktakter och somrig puls.

 

 

Som första kvinnliga soloartist på den svenska reggaescenen är Syster Sol, eller Isabel Sandblom, van vid att bryta ny mark. På senaste albumet ”Kichinga” blandas stilar som electro, techno, hiphop, soul och jazz i en spännande och överraskande form.

 

-”Kichinga” ska in i människors hjärtan och blåsa liv i kärleken, säger Isabel Sandblom.

 

 

Reggae har funnits länge i Isabel Sandbloms liv. Under gymnasiet spelade hon tillsammans med basisten Johanna Kalén och bildade några år senare bandet Livelihood. Ett musikkollektiv som hann med att släppa två album och turnera i länder som Danmark, Tyskland och Finland innan de upplöstes 2008. Då slog sig Isabel in på en solokarriär som Syster Sol och gav ut debutalbumet ”Dömd att bli bedömd” året därpå som fick bra respons från publiken. 2011 kom uppföljaren ”Kichinga” där gäster som bland andra Promoe, Aki från Labyrint och General Knas märks. På spåret ”Bland dom” samlas några av Sveriges främsta reggae- och hiphopkvinnor, som Frida, Cleo och Miss Relli, i en stor mash-up. Albumet blev nominerat till årets Manifestpriset i kategorin Rytm.

 

 

Syster Sol samarbetar med rapparen Cleo. Tillsammans driver de Tell dem!, en reggae- och hiphopworkshop för unga tjejer med intentionen att stärka tjejernas självförtroende och inspirera dem till att hålla på med reggae och hiphop som är relativt mansdominerade genrer.

 

 

Kalle Baah från Skärblacka i Östergötland är veteraner på den svenska reggaescenen. I över trettio år har de varit verksamma och släppt ett antal album och uppmärksammade singlar och samlingsskivor. 2009 kom albumet ”30 – en samling”. De har turnerat flitigt och i år dyker de upp igen för ett fåtal utvalda konserter.

 

 

Den 11 juli uppträder Syster Sol & Kalle Bah på Södra Teatern och Terrassen, i Stockholm.

 

Mer info: www.sodrateatern.comPublicerat:
RedaktionenNULL