Sveriges största reggaefestival avslöjar datum & ledord för sommaren 2016


 

 

För trettonde året i rad kommer det bli varma reggaetoner från en lång rad artister, svenska som utländska, när Öland Roots slår upp portarna i juli. Sommaren 2016 går festivalen av stapeln den 7-9:e juli.

 

Mer info om biljetter här!

 

 

Samtidigt låter föreningen bakom Öland Roots meddela att sommarens begivenhet genomförs med ledorden kärlek, solidaritet och medvetenhet. I ett pressmeddelande står följande:

“I takt med att festivalen utvecklades blev det viktigt för oss att skapa
ett sammanhang dit vi tillsammans kunde fly, bort från samhällets krav och orättvisa strukturer.

På Öland Roots skapar besökarna en gemenskap fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet. När vi ser på världen, vår omgivning och politiken som förs ser vi att detta saknas. För att vi ska kunna fortsätta göra festivalen och berättiga den för oss själva måste det som skapas under själva festivalen även märkas i resten av samhället.

Vi vägrar acceptera utvecklingen omkring oss där fysiska och mentala murar byggs mellan människor, kulturer, länder och grupper av människor. Vi vill se ett samhälle där invånarna tar hand om varandra, där medmänsklighet sätts i första rummet och där orättvisor bekämpas.

I sommar börjar vi med oss själva. Tillsammans ska vi jobba för en gemensam framtid fylld av kärlek, solidaritet och medvetenhet.”

 

 

 

Foto: Pierre Ekman / Öland Roots FacebookPublicerat:
RedaktionenNULL