Nyligen presenterade den 20-årsjubilerande reggaefestivalen Öland Roots att den första inbokade akten till sommaren 2023 blev Twinkle Brothers – ikonisk rootsreggae från Jamaica.

Under veckoslutet fyllde festivalen på med ett några starka svenska bokningar i form av Svenska Akademien och P3 Guld-aktuella Cleo, som hyllats för debutalbumet “Missaoui”. Dessa kompletteras även av Malmöbaserade Efia Abu & Drömbandet – “soulinspirerad reggae rakt från hjärtat” som ska släppa debutalbumet “Kärlek och verkan” till våren. Kulturföreningen bakom festivalen beskriver sommarens arrangemang:

“Som alltid kommer det att bjudas på högklassig musik från festivalens scener i en härlig mix av svenska och internationella akter. Besökarna kommer att kunna ta del av en uppsjö av olika kulturella aktiviteter, för såväl barn som vuxna. Från matvagnarna kommer det att serveras läcker vegansk mat från olika delar av världen och från festivalrestaurangen Ogräs öländska delikatesser från Tillsammansodlingen – veganskt och ekologiskt. Det blir muralmålningar och solnedgångar, bad och barfotabarn, skratt och dans, viktig sopsortering och riktig soppservering, traktorsläp och tallkottar, och framför allt: en massa kärlek, solidaritet och medvetenhet.”

Festivalen Öland Roots går av stapeln 13-15 juli 2023, i Tallskogen vid Sandbergens dansbana på Öland.

65ba07add7a32f7b0a037f23