Rosh-Rosh-Hour-S
Svensk hiphop i fokus med ny konsertsatsning i Stockholm


 

 

Vi går mot årets slut men redan nu börjar konsertvåren 2019 bli allt mer fullspäckad med bokningar. Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm inleder musikvåren med att starta en helt ny typ av livemusikklubb mitt i city, expandera till ytterligare tre scener och satsa stort på hyllade debutanter och artister från hela världen. Ambitionen är att bli en av de mest intressanta musikscenerna i Sverige.

 

I satsningen ingår bland annat en serie konserter på Nalens ombyggda Nalen Klubb, där den nya svenska hiphopen får stå i fokus. På en av de inledande konsertkvällarna gör bland annat gruppen Sjukstugan comeback medan vi under våren även får se Rosh, Showit och Ivory med flera. Magnus Palmquist Lunay, konstnärlig ledare för musiken på Kulturhuset Stadsteatern, säger i ett pressmeddelande:

 

“Vårens bokningar är en satsning på musik som kanske inte spelas någon annanstans just nu. En kräsen selektion av det bästa som går att boka, utan att bli exkluderande eller fin i kanten. Det är lustfylld musik från alla världens hörn för världsmedborgare med öppet sinne.”

 

 

SVENSK HIPHOP
På: Nalen Klubb, Stockholm

 

31 jan LOXELL + ELIAS ENHÖRNING
7 feb SJUKSTUGAN + O.P
28 feb SHOWIT, SIMEON, REYN
14 mars JOE LEFTY + MOPIANO
28 mars MACK BEATS + ROSH
11 april JËLLY
18 april ROS
23 maj IVORY

 

 

Utöver satsningen på svensk hiphop noterar vi även att festivalen Stockholm Soul gör återkomst till våren. Det blir smygstart med Maimouna Youssef den 2:a februari på Nalen Klubb. Festivalen går av stapeln 24-28:e april på Nalen.

 

 

Biljetterna till vårens musikrepertoar släpps idag, den 4:e december.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL