5f2d30fa05d9010e180815f2
Stockholm får nytt digitalt kulturcenter för gaming och musik


 

 

Under senaste året har det varit en återkommande diskussion om de allt färre kulturmötesplatserna i Stockholms centrala delar. Nu råder AMF Fastigheheter och Pop House bot på detta genom att lansera det nya digitala kulturcentret “Space” i centrala Stockholm. Enligt ett pressutskick kommer detta vara den givna mötesplatsen för den digitala generationen där besökare kan spela sina favoritspel på ultra-moderna gaming-stationer, uppleva musik i live-arenan, umgås med vänner, besöka events, producera musik, podcasts eller video. Bakom tillkomsten av “Space” står Gustav Käll, Per Sundin och Lars Blomberg – alla med stor erfarenhet inom spel-, musik- och medieindustrin. Den förstnämnde, VD och medgrundare, kommenterar etableringen:

 

– Space strävar efter att inspirera och lyfta communities, att motivera nästa generation. Vi vill skapa en plats för digital kultur som kopplar samman människor, en värld där alla kan få utlopp för sin kreativitet och känna en starkare känsla av tillhörighet.

 

 

“Space” kommer bestå av en arena, ett gaming-center, produktions-studios, restauranger, kaféer och ett gym. Syftet med arenan uppges vara att “möjliggöra högprofilerade evenemang inom bland annat musik och gaming som liveframträdanden, e-sportturneringar och konferenser.” Per Sundin, vd på Pop House och medgrundare av Space säger vidare i ett pressmeddelande:

 

– Space kommer att möjliggöra en mötesplats för nästa generation och därmed lägga grunden för den framtida kultur- och samhällsutvecklingen.

 

 

 
Space Sergel

 

Gaming; en spännande gaming-destination som omdefinierar spelupplevelsen genom en öppen och varierad miljö och med den främsta hårdvaran. Space möjliggör en upplevelse utöver det vanliga för både nöjes- och tävlingsinriktade spelare med över 500 fullt utrustade spelstationer, vilket gör centret till en av världens största permanenta gaming-platser.

 

Musik; en unik och omfattande musikupplevelse för fans och kreatörer som inkluderar liveframträdanden i arenan, pop up-spelningar och studio sessions. Produktions-workshops och audio engineering-utbildningar gör Space till en plats för lärande och utveckling – en naturlig mötesplats för såväl etablerade som aspirerande artister.

 

Content Creation; musik-, podcast- och video-studios för innehållsskapande, Space kommer att vara den naturliga mötesplatsen med fullskaliga produktionsmöjligheter för de som skapar innehåll, influencers och e-sport-ambassadörer.

 

 

space-stockholm-press-foto-amf-fastigheter-LS

 

Foto / visionsskiss: AMF FastigheterPublicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL