62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Spotify bjuder in till “EQUAL”-träff för kvinnliga låtskrivare och producenter


 

 

Med ambitionen att inspirera nästa generations musikskapare arrangerar Spotify en nätverksträff för kvinnliga låtskrivare och producenter, inom ramen för satsningen Spotify EQUAL. Nu arrangeras den första träffen inom projektet sedan pandemin, med artister som Zara Larsson och Cherrie på plats.

 

“Under namnet EQUAL (tidigare Equalizer) har Spotify länge arbetat för att främja jämställdhet i musikbranschen och stärka kvinnliga artister, låtskrivare och producenter. Bolaget har arrangerat producentutbildningar och seminarier, lanserat en podd och en EQUAL-hubb som lyfter fram kvinnliga artister och låtskrivare, och arbetar kontinuerligt för att förbättra representationen av kvinnliga musikskapare i sina spellistor.”

 

 

Meverkande Spotify EQUAL 27 juni 2022:

Zara Larsson, artist och låtskrivare

Cherrie, artist och låtskrivare

Elvira Anderfjärd, årets producent på grammis 2022

Maria Svedenström, Head of Legal på Warner Music Sweden

Jessica Brandt, A&R Director Universal Publishing

Jenny Hermanson, Nordenchef på Spotify

 

 

Syftet beskrivs vara att låta kvinnliga musikskapare mötas, inspireras och lära sig av varandra. Spotify söker därför lovande artister, låtskrivare och producenter som nyligen påbörjat sin resa i och vill ha tips och råd från personer med lång och gedigen erfarenhet från musikbranschen. Mer info här!

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL