“Remember The Titans” – utställning på Caliroots, Stockholm 14:e februari


 

 

På Alla Hjärtans Dag håller Cali OG Store en utställning där kärleken till musik och konst förenas. Ronny Hill (Stuck Tattoo) ställer ut sina senaste verk. DJ Grass & DJ Gergeous bjuder på bästa musiken och Heineken på en kall! Med konst som relaterar till graffiti och Rap är Ronny idag en konstnär och tatuerare som driver sin egen klädlinje och tatuerarstudio på Kungsholmen i den urbana andan.

 

Allt började med en fascination att uttrycka sig i färg och form, som ledde till det givna valet att studera konst i fem år där Ronny fick chans att fördjupa sitt konstnärliga intresse. Under och efter studierna blev det en del utställningar och de kommande åren spenderades i samarbete med ett galleri här i Stockholm. Efter att han börjat utveckla sitt tatuerande på egen hand, då ingen ville ge honom lärlingsplats, tog det lång innan han fann utrymme att måla igen. Han fick tips av en vän om ett ritprogram som kunde nyttjas via iPad och blev förälskad direkt. Utan närmre eftertanke började han rita av döda rap-legender, dessa digitala teckningar växte i antal och dom visas nu i samarbete med Caliroots på utställningen han valt att döpa till “Remember the titans”.

 

 

 

Cali OG Store Brunnsgatan 9 Stockholm

DJ Grass & Dj Gorgeous

14/2

19.00-21.00

20 år i dörren

osa@caliroots.com 

Facebook-event: https://www.facebook.com/tobias.carlsson.52#!/events/242877265891364/?ref_newsfeed_story_type=regular

 

 

Läs en kort intervju/Q&A med Ronny Hill nedan:

 

 

 

 

 

Vem är R.Hill?

Jag är tatuerare, konstnär och kreatör.

Vad har du skapat till vernissagen?

Jag har illustrerat porträtt på avlidna hiphoplegender.

Hur har du gått tillväga?

 Dom är tecknade på min Ipad i ett program som min vän tipsade mig om. I och med att jag lägger mycket tid på mitt tatuerande så blir det inte så mycket tid över till skissandet. Nu tack vare ny teknik så fick jag möjlighet att kunna teckna när jag är på språng och resultatet kan ni se på vernissagen.

Vilka är det du har porträtterat? 

Sammanlagt är det 10 st, jag har lagt ca 20 timmar per illustration och vilka det är får du veta enklast genom att besöka Caliroots den 14:e.

Varför just avlidna hiphoplegender?

Det känns som att den nya generationen hiphopare behöver en reminder.

 

 

 

 

 

 

www.caliroots.com www.stucklife.com

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL