Nyligen presenterade Kingsize Magazine den nya evenemangsserien “Kingsize Nights” på Fotografiska Stockholm – en förlängning av utställningen ”Hip-Hop: Conscious, Unconscious”. Över fem kvällar bjuds gäster in till ett utforskande av fem monumentala epoker inom hiphop genom musik, samtal och olika fokusämnen. De fem eventen kommer att anordnas den 17 november, 1 december, 15 december, 12 januari samt 26 januari och fokusera på fem olika delar av hiphopkulturen där ”Early Years”, ”West Coast”, “East Coast”, ”South” och ”Current Generation” kommer att utgöra kvällarnas tema. 

Fredagen den 1 december var det dags för “West Coast”-tema och det fortsatta firandet av Caliroots 20-årsjubileum. På plats under kvällen bjöds det DJ-sets av Missdj och OG Bella samt gratis tatueringar av Studio75 Stockholm, som kommer tatuera mellan kl. 19-22. Artwork och konst skapad av Henric Aryee.

Foto: Sebastian Grönvall

Om Caliroots

Den första Caliroots-butiken öppnade 2003 på en bakgata i centrala Stockholm. Grundaren Andreas Koschnike fick idén att erbjuda etablerade streetwear-märken från Kalifornien som XLARGE, FRESHJIVE och STUSSY. Butiken hade inledningsvis mycket fokus på kaliforniska märken, men även andra märken från hela världen kom att ta plats på butikshyllorna. Butiken var en av de första som inte var en designerade “skate”, “urban” eller “fashion”-butik – utan istället blandade allt coolt, inte begränsat sig till bara kläder och skor utan även böcker, designerleksaker och konst. I källaren fanns ett galleri för gatukonst med både lokala och internationella namn. Snart växte butiken ur sig själv, eftersom sneakerkulturen blev större, och en dedikerad sneakerbutik kallad SFD öppnade i det galleriutrymmet, som senare flyttade till runt hörnet med sitt eget utrymme. Några år senare öppnade premiumbutiken för herrkläder med namnet “C-Store” i samma område. Caliroots blev tre nischade butiker i en som täckte allt som är coolt och snyggt inom Streetwear, Sneakers och Premium herrkläder. Online har butiken utvecklats under åren och blivit en internationell plattform som når en global gemenskap inom streetwear-kulturen.

Besök även caliroots.com och @calirootsstore på Instagram.

KINGSIZE NIGHTS x CALIROOTS 20-ÅRSJUBILEUM

Tema: West Coast

Tid: Fredag 1 december, kl. 19.00 – 23.00
Plats: Studion, plan 2 på Fotografiska Stockholm 

Pris inkluderar entré till hela Fotografiska. Kostnadsfritt för medlemmar.

Biljetter här!

Partners för ”Kingsize Nights” och den fortsatta hyllningen av hiphop är Fotografiska, Levi’s®, Amuse, Caliroots, Marshall och Brooklyn Brewery.