62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Reggaelegendar klar för sommarfestival 2015


Även dansk-svenska bandet Fastpoholmen inbokade.

 

 

Festivalen Öland Roots meddelar i dag att den levande legenden Bunny Wailer och hans Solomonic Reggaestra är klara till 2015 års festival, 9-11:e juli.

 

 

Neville O’Reilly Livingston aka Bunny Wailer föddes den 10 april 1947 i Nine Mile, Jamaica.
Den jamaicanska reggaemusikern och sångaren var den som tog initiativ till bildandet av den legendariska gruppen The Wailers, som måste betraktas som ett av tidernas största reggae band.
Andra medlemmar i The Wailers var bland annat Bob Marley och Peter Tosh. 1976 släppte Bunny sitt första soloalbum ”Blackheart Man” som med åren har blivit ett legendariskt album. Albumet innehåller stora låtar som ”Fighting Against Conviction” och “Rasta Man. Han har sedan dess släppt mängder av stora låtar och album, och turnerat världen över med sin musik!
 I sommar kommer Bunny Wailer till Öland Roots med sitt jamaicanska band ”The Solomonic Reggaestra” för att ge dig en oförglömlig upplevelse!

 

 

fastpoholmen-alt

 

 

Det Dansk/Svenska bandet som är baserat i Köpenhamn spelade senast 2013 på festivalen där responsen från publiken var fantastisk! Deras två första album ”En Stund” och ”Andas in” innehåller magiska låtar som ”Himlen”, ”Solen Har Gått Ner” och ”Över” för att nämna några! Nyligen släppte de sexspårs EP:n ”Mumin” med låtar som sträcker sig från intima afro/folkvisor till mera mörka och introverta elektroniska låtar. Så missa inte en magisk spelning när Fastpoholmen åter igen står på Öland Roots scen!
 

 

Mer info http://www.olandroots.com
 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL