New Jersey-MC:n Rah Digga blev i slutet av 90-talet och början av 2000-talet en av de mest profilerade rapparna i Busta Rhymes crew Flipmode Squad och släppte debutalbumet “Dirty Harriet” år 2000 med gäster som Busta Rhymes och Eve. Med ett flertal framgångsrika singlar och gästinhopp (Bahamadia, Beyonce och Wyclef Jean med flera) på olika projekt kom karriären av sig när hon (och Flipmode Squad) hamnade i trubbel med skivbolaget inför releasen av hennes andra album (2004).

2010 gjorde Rah Digga comeback med skivan “Classic” i samarbete med Nottz och därefter kom EP:n “Never Back Down” från 2012. I en intervju med Kingsize (nr 5, 2010) berättade Rah att hon efter åren med Flipmode Squad gått i filmskola i NYC, bott på västkusten en period och spenderat tid med sina barn. På frågan om hon och Flipmode Squad skulle kunna återförenas svarade hon då: “Jag är färdig med Flipmode och Busta men det är ingen beef”.

Fredagen den 7:e april spelar hon live på Moriska Paviljongen i Mammö och spelningen arrangeras tillsammans med House Of Hiphop. Support är lokala hiphop-crewet ”Spinneristas”

Biljettinfo via Facebook-event