Inför festivalsommaren presenterar Way Out West nu ett antal nya akter till festivalen i Slottsskogen under augusti månad. Nu kan vi konstatera att festivalen adderar en mäktig hiphopakt till årets lineup, i form av den amerikanska rapstjärnan Pusha T.

“Ikon, innovatör och skarptänkt berättare. Pusha T, eller Terrence LeVarr Thornton som han egentligen heter är många saker, men framför allt är han en banksäker leverantör av kvalitetshiphop. Allt sedan Clipse storhetsdagar på 00-talet har han stadigt och säkert släppt album efter album utan att någonsin tappa tråden. Förra årets It’s Almost Dry (som till exempel gästas av såväl Jay-Z som Lil Uzi Vert) är ett typexempel på det – ett album med stort A och ett kvitto på att Pusha T fortfarande har fingrarna på pulsen.”

Samtidigt adderas även svenska sångerskan Seinabo Sey som till försommaren är aktuell med kommande albumet “The One After Me”. Läs mer här!

Utöver detta tillkommer även kritikerrosade 070 Shake som blandar rap och r&b på ett unikt sätt. Dessutom adderas även UK-rapparen Dréya Mac som beskrivs vidare:

“…med tanke på att den snabbt stigande stjärnan från London redan ritat om gränserna för den samtida brittiska rapmusiken så framstår ambitionen inte orimlig. Om det sedan är bakgrunden som professionell dansare eller något annat som gör att hennes artistiska vision framstår så komplett är svårt att svara på, men klart står att Dréya Macs resa bara börjat.”

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti 2023 i Slottsskogen i Göteborg.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
boygenius [US]
Tove Lo
AURORA [NO]
DEVO [US]
Christine & The Queens [FR]
Pusha T [US]
The Soundtrack of Our Lives
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Seinabo Sey
Masego [JAM / US]
Arlo Parks [UK]
Omah Lay [NG]
D-Block Europe [UK]
Kelela [US]
Snail Mail [US]
070 Shake [US]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Bladee
Sara Parkman
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Yo La Tengo [US]
Oxlade [NG]
Billy Strings [US]
Kerri Chandler [US]
Nu Genea (Live Band) [IT]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Okay Kaya [NO]
Shygirl [UK]
Los Bitchos [UK]
Uncle Waffles [SZ]
Rozi Plain [UK]
Nabihah Iqbal [UK]
Jockstrap [UK]
Dréya Mac [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.