61e03a9241f02418c35e38e2
P3 Guld ställer in planerad jubileumsgala i januari


“Mot bakgrund av det förändrade coronaläget…”

 

 

I slutet av januari månad var det tänkt att Sveriges Radios musikgala P3 Guld skulle arrangera ett 20-årsjubileum, ledd av komikern och skådespelaren Emma Molin. För första gången någonsin skulle galan även hållas i Radiohuset i Stockholm, ett hus som dessutom fyller 60 år under 2022. Nu meddelar Sveriges Radio att den planerade jubileumsgalan är inställd på grund av det rådande pandemiläget:

 

“Mot bakgrund av det förändrade coronaläget i samhället har Sveriges Radio beslutat att inte genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari.”

 

 

Sveriges Radio förklarar vidare att beslutet går i linje med den stora försiktighet som public service har haft under pandemin, för sin samhällsviktiga verksamhet som behöver skyddas. Nyligen ska dessa riktlinjer skärpts vad gäller verksamheten och dess lokaler, däribland Radiohuset i Stockholm. Pia Kalischer, ansvarig för Sveriges Radios evenemangsverksamhet, säger i ett pressmeddelande:

 

– Det känns väldigt tråkigt att behöva ta det här beslutet, vi ville verkligen fira 20-årsjubileum i januari hemma i vårt eget hus för första gången. Men i nuläget måste vi hantera evenemang och besök, både internt och externt med högsta försiktighet för att säkerställa den dagliga verksamheten inne i Radiohuset.

 

 

P3 Gulds 20-års jubileum planeras istället till en tidpunkt längre fram under 2022. Exakt datum och fler detaljer kommer presenteras senare.

 

 

 

Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL