Nya artister klara för Scandinavian Reggae Festival i sommar


 

 

Sedan tidigare är Tanya Stephens och Busy Signal bokade till Scandinavia Reggae Festival. Under tisdagen släppte festivalen fyra skandinaviska giganter i from utav Kultiration från Sverige, Klumben & Raske Penge från Danmark, Admiral P från Norge och Raapaana från Finland.

 

– De senaste fyra åren har vi sett hur reggae och dancehallscenen blomstrat inom de skandinaviska länderna. Reggaeartister från Danmark, Sverige, Norge och Finland har en större publik än någonsin. De har fått stor radiorotation och vinner musikpriser. Dagens släpp symboliserar detta säger Olof Svensson från Scandinavia Reggea Festival.

 

 

Klumben & Raske Penge & 80erne (DK) Klumben & Raske Penge har varit på omslaget till danska tidningar och är hylade för deras energiska livesshower. De har har hög rotation på radio med flera singlar på samma gång. De spelade på Scandinavia Reggae Festival ifjol och drog en stor pubik och fick massa nya fans.
Admiral P & Global Citizen (NO) Med en speciell dragning åt medryckande och modern men fortfarande traditionell reggae har Admiral P placerat sig själv på toppen av den skandinaviska reggaescenen. Med sina energiska livespelningar och fyra massiva hits, ”Snakke Litt”, ”Spinnvill”, ”Kallenavn” och ”Skankke Gi Opp” så har han blivit en av de största akterna i Norge de senaste åren.
Kultiration (SE) Svenska organsika folk-reggaebandet Kultiration har de senaste tio åren varit ett av det ledanade banden i den svenska reggaescenen. De har släppt fyra album och influerat en mängd band.
Raappana & Sound Explosion Band (FIN) Den 24åriga reggaesångaren Raappana a.k.a Janne Pöyhönen är en finsk artist som är ett av sit lands största i genren i flera år. Hans lekfulla texter och unika flow utvecklas ständigt och bevisar att han är framtiden för sig.

 

 

Festivalen äger rum den 29 och 30 augusti på Refshaleøen i Köpenhamn. Biljetter säljs via festivalens hemsida. www.scandinaviareggaefestival.com 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL